Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Copii

10 lectii de la doctorul Komarovsky

Am fost ieri la intalnirea cu doctorul Komarovsky. Desi l-am vazut si la televizor, si in inregistrarile postate pe Youtube, in viata reala Evgheni Komarovsky e cu mult mai impresionant. Foarte viu, alert, carismatic, cu talent de orator, acest om nu in zadar si-a capatat reputatia si popularitatea. Cat a vorbit, sala ba radea, ba tacea, ba ofta. Cateva sute de persoane, majoritatea femei, au trait cateva ore in ritmul dictat de vorbitorul de la pupitru. Si asta inseamna ceva.

Eu mi-am facut notite. Si vreau sa ma impartasesc cu ele. Am incercat sa pastrez formularea domului Komarovsky, sper sa-mi fi reusit. Nu voi comenta la ele, va las sa intelegeti singure/singuri ironia si sa gasiti raspunsurile in ea:

  1. Pneumonie… Asa si am stiut ca va fi prima intrebare. In numarul meu de hotel sunt 30 de grade de caldura…

  2. Homeopatie… Puteti avea incredere in ea, dar sa nu credeti ca o sa va trateze. 

  3. Daca e sa aleg intre siropurile impotriva tusei, ceva pentru imunitate, antibioticele si preparatele homeopatice, atunci preparatele homeopatice, pentru ca in acest caz, oricum se va lecui, dar nu de la preparate.

  4. Eu voi iubi vaccinarea, deoarece in bratele mele au murit copii  cu difterie.

  5. Haideti sa nu vorbim despre, daca e nevoie de vaccinare, ci despre cum sa facem vaccinurile mai bune.

  6. Copiii se imbolnavesc nu de la frig, ci de la faptul ca le este prea cald.

  7. Daca aveti probleme cu gatul, intrati in magazin si cumparati un kilogram de inghetata.

  8. Constipatia e de la prea multa dragoste pentru copil. Solutia: sa schimbam felul in care intelegem dragostea.

  9. Limbricii sunt cel mai bun tratament impotriva astmului.

  10. Nu-mi imaginez vreo temperatura in Moldova, la care copilul sa nu poata fi scos la plimbare.

Nimic complicat. Nimic imposibil. Accesibil, ieftin sau, in genere, gratuit. Eu ii inteleg pe parintii din Moldova, intotdeauna in cautare de medici care sa le gaseasca ceva copiilor, care sa le elibereze retete doldora de denumiri complicate, care sa-i priveasca cu autoritate si sa-i lase sa inteleaga ca ei demult au observat ce parinti jalnici si iresponsabili sunt. Pentru ca asa am fost invatati. Si noi, si ei.

Dar poate ajunge? De cand a iesit la suprafata istoria doctorului Burnei, ortopedul din Romania, care a nenorocit generatii de copii, pe unii tintuidu-i la pat pe viata, pe altii omorandu-i cu operatii ce nu-si aveau rostul, increderea cu ochii inchisi in medici ar trebui sa ramana in istorie. In acest sens, Evgheni Komarovsky a spus ca medicii trebuie sa stie nu doar sa trateze, dar si sa nu trateze, atunci cand nu este nevoie.

Eu zic ca avenit timpul sa facem liniste in cap, sa o trimitem la pensie pe baba Zina/Lida/Clava/Galea care locuieste acolo si care nu se oboseste niciodata, sa deschidem geamurile, sa aerisim casa si sufletul si sa incepem sa ascultam de bunul simt, care traieste in fiecare din noi, dar care nu mai are loc din cauza babei. Si aici il puteti chema in ajutor pe doctorul Komarovsky. El va fi prima raza de lumina in acest tunel al obsuritatii si medievalismului. Sunt sigura ca e un plan foarte bun pentru acest sfarit de an si toti anii care vor fi.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: October, 5