Jurnal

11

Pe 30 iunie 2004, Olanda pierdea de la Portugalia in semifinala pentru Cupa Europei. Eu priveam cu jumate de ochi, mai mult ca sa fiu cumva in tema, deoarece locuiam in Olanda si simtul patriotismului era in floare.

 

Pe langa faptul ca in ultimile luni cu mine nu se vorbea despre politica, filosofie, religie sau, pur si simplu, despre ce mai fac oamenii din lume, si asta ma facea sa scriu mesaje de disperare prietenilor de acasa, moasele olandeze au calculat gresit. Ele au spus 23 iunie. Medicul din Franta, care credea mai mult in metodele moderne, decat in centimetrul cu care in Olanda mi se masura burta, a spus – 4 iulie.

 

Pe la 10:30 mi-am ridicat burta si m-am cotilit pana in dormitorul de la etaj. M-am intins in pat, oarecum convinsa ca e nu voi mai naste niciodata, si am desfacut Le Canard enchaine, unicul ziar care se citea cu sfintenie in familia noastra.

 

Poc. Un val cald, de apa din Marea Caraibelor, laptoasa si blanda, a spalat picioarele mele. Am tras ceva pe mine, mi-am luat tatal copilului de mana si dusa am fost.

 

Ilinca s-a nascut a doua zi dimineata, la 9:16. In sala de nasteri eram eu, moasa si tanarul tatic. Moasa a scos copilul, mi l-a pus pe burta si a iesit. Ilinca era negricioasa si semana leit cu bunica mea.

 

Eram curioasa. Mai mult decat orice. Voiam sa cunosc omul care a venit pe lumea asta datorita mie. Nu mi-am imaginat nicio clipa ca cele 50 de centimetri imi apartin. Pe burta mea era intinsa o fiinta atat de noua, de diferita, atat de altfel decat tot ceea ce sunt eu. Si trebuia sa o cunosc. Sa ne cunoastem.

 

Au trecut 11 ani. Inca ne facem cunostinta. Inca ne pipaim. Ne adulmecam. Ne invatam limbajele. Nu vedem pe alocuri. Ne pierdem. Nu ne intelegem cuvintele. Dar mai este o viata inainte, nu-i asa?

 

… dar cum n-ar fi, taina altui om va ramane o taina. 

 

Foto: Ilinca la 8 ani

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: March, 21