Părțile corpului

3 luni care mi-au schimbat hotarele

Zilele astea s-au implinit 3 luni de cand transpir si oftez la Wellness Land. Zilnic. Ei bine, hai sa nu exageram – nu chiar in fiecare zi. Aproape in fiecare zi. Svetlana, antrenoarea care in viata trecuta a fost profesoara de balet in Parisul interbelic, iar mai trecuta – generalisimus, atat de mult se obisnuise sa ma vada primele sapatamani, incat, in ultimile, daca nu da de mine o zi-doua, se nelinistea. Precis, a lasat-o balta…Simteam eu ca nu e de cuvant. Apoi, hop, cand ma vedea din nou ca intru pe usa, zambea triumfator.

 

Cand am inceput sa merg la Wellness, ca orice femeie normala, mi-am pus un scop. – 3 kg in 3 luni. Ca doar nu puteam sa merg la sala de flori de cuc. Pentru tonifiere si buna dispozitie? Hm…

 

Dupa primele doua zile am inteles – eu la sala voi merge doar pentru tonifiere si dispozitie. Pentru acea doza nebuna de endorfine pe care o capeti dupa o ora buna de antrenament. Pentru muschii care incep sa-si faca cunostinta cu tine. Care tremura, si ard, si sunt atat de vii in corpul tau care a si uitat cum e sa ai viata in fiecare celula.

 

Eu n-am slabit niciun kilogram. Cum am intrat pe usa Wellness-ului cu 60 kg, asa si continui sa ies de acolo cu 60 kg. Dar hotarele corpului meu s-a schimbat. Relieful lui e altul. Ce-a fost ses, acum e vale. Ce-a fost stepa, acum e deal. Ce-a fost intindere mlastinoasa, acum e lunca cu flori de mac. Si asta doar dupa cateva saptamani.

 

Svetlana, in care eu cred ca in bunul Dumnezeu, mi-a spus ca dupa 30 de ani e mai complicat. Ca hotarele se pazesc cu munca zilnica. Sala trebuie sa devina al doilea birou. Si eu o cred. Si ea e mai mult dceat credibila – la 40 de ani, Svetlana e tonica si foarte umana. In sensul in care poate fi umana o antrenoare de fitness. Pe ea totul e natural – fiecare muschi e al ei personal, lucrat cu multa dedicatie si pasiune. Intretinut cu un mod de viata sanatos si disciplinat.

 

Eu mi-am pus niste scopuri marete. Indiferent de kilograme. Vreau relief. Geografie. Arhitectura noua. Hotare bine definite. Vreau sa simt sub degete ceea pentru ce vin (aproape) zilnic la Wellness.

 

Jalea cea mare? Ca la Wellness Land lipseste o piscina. In rest, numai prezenta antrenoarei mele preferate fac cat o mie de alte motive. Si posibilitatea de a fi uneori singura in sala de cardio. Priceless.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: March, 21