Maraton

În afară de „curvă” și ”așeia, care cu roșu” mult timp nu am auzit nimic

Spre deosebire de alte femei care au descoperit și încercat pomada roșie destul de târziu, eu am făcut proba unui ruj roșu pe vremea când eram la grădiniță. Am scotocit în geanta mamei să caut o bomboană, dar am găsit trusa de machiaj. Și mama mi-a zis ”Când o să fii mare, o să ai și tu de acesta!”.

Am crescut mare și am avut mai multe rujuri. De diferite nuanțe de roșu: roșu ”ieftin” care arată ieftin doar la femeile care nu știu cum să-l asorteze până la roșu ca sângele lui Hristos.

Un preot mi-a spus odată că pomada mea ar fi semn de mândrie, că-i dată de la Satana și că n-o să moștenesc niciodată Împărăția Cerurilor. Popa aista avea copii în fiecare sat în care slujise, de asta mi s-a părut ridicol, ba chiar un pic nostim, felul în care trimisul lui Dumnezău vroia să bage frica în mine.

Mi-a fost foarte greu să mă afirm, să-mi fac un loc printre oameni din cauza culorii mult prea aprinse a rujului meu. Or până a apărea rujul violet-albastru (care e la modă în ultimii ani), în afară de roșu nu purtam nimic. Sau pur si simplu nu puneam nimic pe buze.

Oamenii au tendința de-a pune etichete altor oameni. De asta în afară de „curvă” și ”așeia, care cu roșu” mult timp nu am auzit nimic. La început încercam să le demonstrez că în afară de roșu, eu am și cenușiu în bostănel. Cu timpul am renunțat la explicații, argumente, demonstrații. Pentru că timpul le-a aranjat pe toate. Și pentru că nu mi se părea atât de important.

Foarte multă lume crede că nu e comod și nici „gustos” să săruți având buzele rujate. Rujul nu e fond de ten, este machiaj de suflet, nu de exterior. Am avut bărbați care îmi cereau să-mi șterg rujul. Asta pentru că eram prea tânără și îmi părea că-i iubire între noi și credeam că e frumos să fac ce-mi zic. Mai tâziu, au apărut bărbați care mâncau mai mult ruj de pe buzele mele decât ciorbă pregătită de mine.

Pentru ei conta femeia, nu culoarea.

Autoare: Lola Majeure. Mai multe texte de aceasta autoarea gasiti la ea pe blog.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: June, 24