Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Alaturi de Ilinca
Copii

Alaturi de Ilinca. Lectii de neuitat


Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Cele doua saptamani alaturi de Ilinca, au trecut foarte repede. Mi-a placut sa descopar ca relatiile noastre nu s-au schimbat, ca ritualurile de altadata au ramas vii, ca si-a reluat obiceiurile pe care le avea aici, ca ne certam la aceleasi teme, ca ne suparam si ne impacam la fel. De parca cele 6 luni care ne-au despartit, plus cateva mii de kilometri, n-au fost decat o iluzie. 

Intalnirea noastra de la Milano s-a produs altfel decat am planificat-o. Stresul din ambele parti, grija mea ca nu se va descurca sau ca se va speria cand va ajunge in gara milaneza, ea calatorind singura cu trenul, faptul ca ne-am ratacit de doua ori si am ajuns la hotel la limita puterilor, asta facandu-ne sa anulam iesirea pe care mi-o doream atat de mult, au transformat regasirea noastra intr-un exercitiu de rezistenta si caracter.

In situatiile  stresante din viata, copiii sunt cei de la care sa invatam.

In cele vreo 20 de ore cu ghinion petrecute la Milano, m-am convins de faptul ca, chiar daca te numesti om matur, care a trecut prin viata, a invatat sa castige bani si sa-si faca un loc sub soare, nu inseamna ca ai mai multa putere de concentrare, rezistenta si capacitate de a risca decat un om de 12 ani. Ca uneori un copil iti poate oferi lectii de curaj cum nu ai mai vazut. Lectii de rezistenta. Lectii de tenacitate. Si lectii de omenie.

La Milano, am mai trecut o data examenul increderii in copilul meu, un examen pe care noi parintii il esuam atat de des. Tot acolo, i-am revazut aripile care cresc, si pe care va trebui sa invete sa le protejeze de foarfecele vietii.

La Milano am vazut o aliata, o calauza, o invatatoare. Dar tot acolo am vazut si un suflet fraged. Un suflet de iubit, de ingrijit, de tinut de mana, de ascultat, de incurajat. Si nu e nicio diferenta intre sufletele noastre. Si intre ceea ce vedem una in alta.

Pentru ca ei sunt oglinda noastra. 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: November, 28