Din viață

Avantajele unei relații cu o femeie divorțată şi cu copil

Mulți bărbați nici nu vor citi acest articol și vor spune din start că NU. Relația cu o femeie divorțată, care mai are și un copil nu e pentru el, chiar dacă tipa e super tare și ar putea forma cel mai fericit cuplu.
Să începem cu o mică explicaţie.

Există două tipuri de femei divorțate:

  1. cele care au inițiat divorțul și au plecat,
  2. cele care au fost părăsite.

Aici vorbim despre femeile din prima categorie.

Diferența e mare, iar rănile celor părăsite se vindecă mult mai greu.

Divorțul e un proces greu, care durează (și nu mă refer la partea juridică, partaje și toate alea), durează mult vindecarea rănilor şi „reinstalarea unui nou sistem”.

Într-o căsnicie nefericită, te simţi ca o pasăre cu aripile legate, închisă într-o colivie (poate fi una chiar foarte frumoasă, unde ai „de toate”). O pasăre care voia să zboare, să descopere lumea, să se bucure de viață, dar nu mai putea, pentru că și-a legat singură aripile și a ales „de bună voie şi nesilită de nimeni” să trăiască în acea colivie. Iar când păsărea și-a amintit că misiunea ei este să zboare, a început să-și rupă lanțurile, să deschidă colivia și să zboare. Ea alege să-și construiască alt cuib și să înceapă o nouă viață. Divorţează!

După ce-și învaţă greşelile, îşi resetează priorităţile şi se reinventează, femeia divorţată e gata pentru o nouă relaţie. Doar că e mult mai atentă la semnele că relaţia nu are şanse. În urma discuţiilor cu mai multe femei divorţate, am stabilit o listă de 8 avantaje a unei relaţii cu aşa o femeie.

1. Nu mai vrea să se mărite
Mulți bărbați fug de logodnă, nuntă, inele, costume, petrecere, etc.. Femeia divorțată a fost deja mireasă, ea nu mai vrea să fie prințesă, să facă nuntă ca-n povești și tot pachetul. Ea vrea o relație firească, simplă, armonioasă, serioasă, bazată pe respect, afecţiune şi responsabilităţi, fără formalități şi hârtii cu ștampile oficiale. Ea a avut deja un certificat de căsătorite, care s-a transformat într-o banală hârtie, fără valoare.

2. E gospodină
Știe să gătească, să aibă grijă de casă, de familie, de copil, de bărbat. Găteşte cu plăcere, iar când are pentru cine, o face şi mai bine.

3. E cu lecţiile învăţate
Ea ştie ce nu trebuie să faci într-o căsnicie! Ea deja cunoaşte ce gust are creierul tocat al unui bărbat și nu mai vrea aşa „mâncare”. Femeia divorțată, care și-a învățat lecţiile din greșelile trecutului, are mai puține șanse să calce pe aceeași greblă. Ea deja poate anticipa anumite certuti, știe care vor fi efectele unui comportament neadecvat, care poate fi evitată.

4. Știe să dăruiască
Se îndrăgosteşte mai greu, dar dacă o face, atunci se implică cu tot sufletul. Iubeşte simplu, frumos şi cu dăruire. Ştie să aprecieze armonia din cuplu şi vrea linişte.

5. Are un coeficient înalt de inteligenţă emoţională
O femeie trecută prin certuri, depresii, dezamăgiri, dureri și lacrimi, e mult mai puternică. Iar lecţiile învățate, o transformă într-o femeie înțeleaptă.

6. Are ambiții şi motivaţie
O femeie care a luat viața de la zero, are mult mai multă ambiție, motivație și dorință de a fi fericită cu adevărat. Ştie ce nu mai vrea în viaţă şi e gata să depună mai mult efort pentru ca noua relaţie să meargă. Vrea ceva mai mult şi nu se mulţumeşte cu jumătăţi de măsură.

7. Este independentă
Îşi întreţine singură familia, are viaţă socială activă, îşi preţuieşte timpul liber şi nu mai gândeşte ca un „sclav”. E liberă în acţiuni şi decizii, îşi asumă faptele şi consecinţele. Nu aşteaptă ca cineva să decidă în locul ei.

8. Nu-ți va cere să faceţi copii
Când te implici într-o relaţie cu o femeie care are un copil, tu nu începi a construi o familie, dar intri deja un una formată. Dacă vii cu sufletul deschis, copiii simt asta şi te primesc foarte uşor în viaţa lor. Ea nu te va bate la cap că vrea copii, având deja unul, există şansa să se întâmple chiar invers.

O femeie care a avut curajul să plece dintr-o relație toxică, care a avut puterea să-și depășească fricile și să înceapă totul de la zero, în primul rând e o femeie care s-a eliberat de frici, s-a autodepăşit, s-a reinventat şi s-a maturizat.

Ea vrea să fie femeie apreciată, respectată, susținută și iubită. Nu acceptă jumătăţile de măsură şi nu vrea să revină în acea colivie.

Puţini bărbaţi au curajul să-și asume o relaţie serioasă cu o femeie divorţată. Pentru că la noi în societate, cele divorțate sunt considerate de o „categorie inferioară”, ceea ce nici pe departe nu este aşa.

E o relaţie mai complicată la început, dar dacă ţi-o asumi, poţi deveni cel mai fericit bărbat!

 

Text: Anonim

Foto: Kyson Dana

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: April, 9