Maraton

Azi mi-am taiat parul. Ma simt minunat

Am sa scriu aici o mica povestire despre „curajul” de a-mi taia parul, pe care am scris-o cu ceva timp in urma:

Azi mi-am taiat parul. Ma simt minunat. Pentru mine sa-mi tai parul scurt nu inseamna numai o schimbare de aspect, dar si in interiorul meu ceva se schimba. Ma simt mai plina de viata, mai proaspata, ma simt eu insami. Ai mei au vrut ca eu sa imi cresc parul ca mai inainte. (Aveam parul cret si il tineam mereu legat in coada, la spate). Eu am vrut sa-i multumesc.

Am incercat sa-mi cresc parul, dar parca ma sufocam. Sufocam glasul sufletului. Cred ca cel mai important este ca fiecare sa se simta bine in propria piele. Pina la urma, nu conteaza lungimea parului. Poti sa fii si chel, cel mai important este sa raminem oameni in orice circumstante.

Prima data mi-am taiat parul cind eram in Italia. Decizia mi-a venit spontan. Eram la frizerie cu batrinica mea. M-am uitat in oglinda si am exclamat: „-dam jos tot!”. Rezultatul mi-a placut.

Odata cu parul am dat jos de pe mine toate frustrarile, supararile, durerile… Si imediat m-am simtit mai usoara, mai libera. Cind am venit acasa, sotului si copilului nu le-au placut tunsoarea mea. Tot timpul spuneau ca cu parul lung eram mai frumoasa. Degeaba incercam sa le explic ca eu ma simt mai bine asa.

Dupa nastetea lui Gabi am incercat sa imi cresc parul, dar nu am reusit. Cea care am fost cindva nu voi mai fi. Si asa e mai bine.

 

Text: Veronica

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: June, 25