Jurnal

Barbati III. Cinci povesti de dragoste

De oglinda lui retrovizoare erau agatate patru steaguri americane. Le-a cumparat a doua zi de la vanzatorii ambulanti, dupa ce a aruncat iconostasul din masina dupa ce femeia l-a parasit, lasandu-l fata in fata cu un credit pentru apartament. El, insa, nu i-a putut ierta altceva. Faptul ca a cumparat loc dublu la cimitirul polonez. Cu mari pile. Dumnezeu a murit. Americanii inca nu.

 

***

 

Andrei si-a batut sotia 10 ani. Aplicat. Cu suflet. Disciplinat. Cu multa daruire. Pentru ca dragostea are multe feluri de a vorbi. Cand Angela a plecat, Andrei s-a pus pe baut. De prea multa dragoste.

 

***

 

El era inalt si frumos. Cand zambea, in obrazul stang ii aparea o gropita. Fetele cand il vedeau, aveau o dorinta nebuna sa-i mangaie gropita cu o pana de gasca. Sau cu o papadie. El s-a insurat cu Vica. Mica, pipernicita. Dar Vica avea ambitie. Multa. Peste 10 ani, gropita lui s-a transformat intr-o groapa sapata de harletul Vicai.

 

***

 

Oleg s-a trezit intr-o dimineata cu un gand. El nu mai are. Nu mai are ce da. Oleg a iesit din casa in chiloti. A pornit masina. Si a plecat.

 

***

 

Sa spui ca ea il iubea, e sa nu spui nimic. Mai bine sa taci. In fiecare dimineata, cand pornea calculatorul, deschidea fotografia lui si trecea cu mouse-ul peste toate ridurile care ii brazdau fata. Ea putea sa le numere in gand. Sa le atinga cu varfurile degetelor, inchizand ochii. Cel mai adanc era cel care ii taia fruntea in doua.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: April, 3