Fete pe drum

4 pași pentru o călătorie cu buget redus pe care orice mămică și-o poate permite

Pe mine nu mă sperie circuitele cu autocarul, nu mă sperie nici 2000-3000 de km. de drum şi cu mare drag mă pornesc în călătorii, chiar dacă presupune oboseală multă.

 

Astăzi vă povestesc sau vă reamintesc despre circuitele cu autocarul. Agenţiile locale de turism nu dezvoltă acest segment, or, dacă se mai organizează câte ceva, atunci destul de rar.

 

Eu merg în circuite cu autocarul, dar cu plecarea din Bucureşti, în vacanţe organizate de agenţiile de turism din România. Avantaje: au preţuri accesibile, programul este destul de încărcat, iar hotelurile alese sunt destul de bune pentru preţul plătit.

 

Recomand, mai ales mămicilor: 3-4 zile dacă nu veţi fi acasă şi mergeţi singure într-un circuit, nu-i un capăt de ţară!

 

Eu am fost în ţările Balcanice (Albania, Serbia, Macedonia, Muntenegru), mi-a plăcut mult şi sigur mai merg. Spuneam că pornirea a fost din Bucureşti şi cam aceştia au fost paşii până la îmbarcare:

 

10653923_10152665310274534_1128929028_n

 

Pasul 1. Mi-am făcut rezervare excursiei pe site-ul agenţiei de turism, am achitat online cu cardul meu de salariu.

 

Pasul 2. În 2 zile am primit pe e-mail programul excursiei, contractul de prestări servicii, factura-invoice.

 

Cu vizele, pentru ţările europene suntem lămuriţi, dacă alegeţi, însă, un circuit prin Asia, aveţi grijă să verificaţi regimul de viză. Asigurarea medicală o puteţi face acasă.

 

Pasul 3. Cu 48 de ore înainte de excursia propriu-zisă, am primit toată informaţia logistică, referitor la locul de îmbarcare, număr loc în autocar, numărul de mobil al ghidului.

 

Pasul 4. Mi-am rezervat bilet la autocar Chişinău-Bucureşti.

 

10647767_10152665310284534_151693820_n

 

Iar pentru preţuri şi programe vedeţi aici http://www.omnia-turism.ro/  sau aici http://europatravel.ro/europa_prin_europa_travel câteva detalii.

 

Unicul dezavantaj pentru aceste circuite e programul prea încărcat şi o parte din obiectivele turistice se vizitează superficial şi, desigur, oboseala. Deși, oboseala drumului nu ţine mult, dar emoţiile şi amintirile nu ţi le ia nimeni.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: January, 21