Când copiii dorm

Cand eu ti-am prins privirea in palma

„Ti-as da mai mult decat ti-ar putea oferi orice alta femeie, numai daca te-ai uita la mine, numai daca m-ai vedea pe mine, cea adevarata” Henry Miller, Sexus

 

„Apai, domnuca, femeia i-a zis barbatului ei, f…-ma, f…-ma, dar uita-te si-n ochii mei”. Aurora Liiceanu, La taifas

Faceti dragoste cu ochii inchisi? Sau cautati privirea celuilalt? Faceti dragoste noaptea, cu becul stins si orice adiere de briza lunara omorata cu precutie sau ziua in amiaza mare? Vreti sa vedeti fiecare detaliu din celalalt, sa-i masurati cu ochii pielea, sa-i numarati stropii de lumina si sa simtiti cum s-a asezat pe el umbra sau va bagati capul in perna, dincolo de omul care si-a deschis portile? Vreti sa-l vedeti asa cum este, imprefect, al naibii de imprefect, dar atat de frumos, incat va ameteste si ochii vi se umplu de stele, de vise, de dragoste, de depatari sau sunteti jenat de corpul asta de desubt sau de deasupra? De cat e de slab. Sau cat e de rotund. De cat e moale. Sau osos.

 

Va ascundeti? Cautati cearsafuri in care sa va bagati, nu ca intr-o cochilie pentru doi, ci ca intr-un tanc pentru unul? Ii acoperiti partile dezgolite pentru a nu-i vedea rusinea expusa, desi ati citit ca nu e rusine, dar nu va puteti obisnui cu aceasta naturalete? Sau dati la o parte straturile de panza transparenta si simtiti? Cum ii straluceste abdomenul de la atata framantare de dragoste, cum i se increteste fruntea de uimire si placere, cum i se deschide gura si de acolo ies sunete. Incoprehnisibile. Dar ele spun ceva. Pentru ca orice din noi vorbeste.

 

Sunteti acolo? Sau sunteti in facturi, sedinte, copii, policlinica, reparatie, credit? Va executati datoria sau sucombati placerii? Ii cautati privirea si o prindeti in palma, ca pe o stea cazatoarea, sau sunteti departe, departe, acolo unde sunt alti oameni, alte iubiri, acolo unde nu sunteti? De aceea ca e mai bine acolo unde nu sunteti.

 

Ochii sunt fereastra sufletului. Si daca nu lasati un om sa va priveasca in ochi, nu-l lasati nici in sufletul vostru. Cand e un maraton de o noapte, se iarta totul. Cand e deja un fel de a iubi – saptamani, luni, ani – e sinucidere. Sinucidere sentimentala. Senzuala. Emotionala. Si o invitatie la omor.

 

 

 

Foto: o scena din filmul „Emmanuelle 2”

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: February, 23