Dragă redacție

Cand vad o femeie revoltata, curajoasa si luptatoare, eu ma bucur

Dintre toate tipurile de femei si barbati abuzatori, cei mai periculosi psihologic mi se par manipulatorii. Acum o sa ma concentrez pe barbati, ca am avut ocazia sa observ mai multi, chiar daca sunt si destule femei manipulatoare. Un fel de „serial killer” care reuseste sa se controleze si sa evite greselile pe care le-ar putea face o alta fiinta primitiva care nu isi poate tine sub control emotiile.

Femeile de langa barbatii manipulatori aparent sunt fericite. Ei nu ataca direct, cum o fac cei care nu se pot controla, dar o fac subtil si fara sa „lase urme”. Pentru ca da, cand o persoana iti arunca un ou in fata, dupa a treia, a patra oara, te va deranja si vei ataca la randul tau. Poate va dura un pic pana vei intelege, dar, dupa cum indemna Gandhi, „nu trebuie de tacut in fata unei nedreptati”, te vei revolta. Si chiar daca nu te vei revolta si vei decide sa ramii in tacere (putin probabil), macar vei fi constienta si nu vei avea pelita pe ochi.

Cu un manipulator insa, e mai greu ca femeia sa se trezeasca si sa se dezmeticeasca. Ei „fac” totul pentru binele ei, „sunt” cei mai buni, cei mai corecti. Uneori am impresia ca isi atribuie rolul unui sef de secta, care prin cuvinte incearca sa o manipuleze dupa bunul plac.

Femeia va ajunge sa ii adopte in total principiile, gandirea si va depinde mereu de aprecierile lui. Va evita sa il contrazica, ca sa nu il supere cumva si sa nu rupa armonia de care este dependenta. Devine dependenta de iubirea lui. Dar, intre timp, se pierde pe ea.

Nu stiu, poate e gresit, dar atunci cand vad o femeie revoltata, curajoasa si luptatoare, eu ma bucur, eu stiu sigur ca ea nu e manipulata.

Text: M.M.
Foto: Ashley Schulze/Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: May, 20