Fete pe drum

Câteva sfaturi pentru a călători mai ieftin

Nu e buchie de lege. Doar niște sfaturi, care mi le-am creionat și încerc să le urmez.Toate sunt din propria experiență și sunt sigură că mai pot fi cumva îmbunătățite.

 

Ordinea de mai jos nu prea are importanță.

 

1.M-am abonat la newsletter-erele companiilor avia. Mesajele lor vă vor ține în priză cu toate promoțiile.

 

2. Nu am bagaj, îmi e suficient pentru un weekend să am un rucsac cu mine, în caz de force-major găsesc eu ceva să-mi cumpăr pe loc.

 

3. Dacă vreți să ajungeți într-un loc mai îndepărtat, mai rezonabil ar fi să alegeţi zborul cu 2 sau 3 opriri. Zborurile directe sunt mult mai scumpe chiar și la low-cost. Un alt avantaj al multistop-ului: vedeți mai multe locuri frumoase dintr-o lovitură.

 

4. Verificați și de biletele la autocar, e mai obositor, dar sunt și multe avantaje: autocarele te lasă în gările centrale, deci nu trebuie să cheltuiți bani cu transferurile de la aeroport în oraș.

 

5. Dacă doriți să faceți un circuit multi-city mult mai lung, alegeți, totuși, o agenție, prețurile sunt foarte ok pentru tururile cu autocarul, am mers de câteva ori în circuite cu autocarul organizate de agenție și recomand.

 

6. Cel mai bine e să călătoriţi împreună cu cineva, camera single practic e la același preț ca și double-ul, la double, însă, veți împărți cheltuielile.

 

7. Mulți acum aleg hostel-urile, dar atenție – prețurile cel mai des sunt doar pentru Bed/Pat, deci masa ar trebui să o luați în altă parte. Eu aș recomanda, totuși, un hotel de 3* cu mic-dejun inclus. E cea mai reușită alegere preț-calitate-siguranță-servicii internet. Alegeți un hotel cu o bună conexiune la transport, ideal lângă o stație de metrou.

 

8. Nu mergeţi cu taxi-ul,dacă e neapărat nevoie, alegeţi transportul în comun. De obicei, obiectivele turistice sunt alături, mersul pe jos face bine la buzunar.

 

9. E recomandat să mâncați ceva tradițional, dar dacă totuși bugetul e foarte limitat, alegeți un fast food sau, depinde de țară, în spațiul post-sovietic e încă moda cantinelor. E mult mai ieftin și mai la îndemână, fast-food-ul nu este cea mai bună recomandare, dar noi vorbim acum de un buget limitat doar.

 

10. Nu intrați în toate muzeele, numai dacă vă topiți după artă și mergeți special să vedeți o operă de artă, dar, totuși, dacă veți da 7-10 euro pentru fiecare muzeu, e mare cutremur în buzunar. Desigur, sunt câteva muzee reprezentative: Louvre-ul, Prado, Van Gogh, Madame Tussauds etc..dar, oricum, atenție, nu mergeți chiar la toate. Să nu mă judecați prea aspru, eu acum dau sfaturi de călătorii cu buget redus.

 

11. Am vorbit de avion, de autocar, dar am omis trenul. Şi trenul este o soluţie, mai ales, dacă sunteţi student şi doriţi să vă faceţi o vacanţă de vară de pomină. Sunt abonamente la tren, valabile în toată Europa, pentru studenţi şi seniori, cu preţ redus, alegeţi clasa a 2-a şi e mai ieftin. Un InterRail Global Pass e valabil pentru 30 de ţări. Un mare avantaj şi în acest caz, gările centrale sunt practic în centru, deci, iarăşi, o economie de bani.

 

12. Dacă sunteţi student, folosiţi la maxim abonamentul de student sau chiar vă faceţi  International Student Identity Card, veţi avea reduceri la diferite obiective turistice, dar şi la transport.

 

Și ultimul sfat, din afara topului, care îl consider extrem de important, nu cumpărați bibelouri și suveniruri de prost gust. Sunt și scumpe și urâte, iar lucrurile autentice sunt mult mai scumpe. Mie îmi place să iau hărți turistice de la oficiile de turism, care în mare parte se dau gratuit, sau chiar dacă le cumpăr, nu sunt mai mult de 2 euro.

 

PS. Aţi putea apela la reţele de socializare sau couchsurfing, mie îmi place mai mult să merg pe cont propriu, nu prea vreau să mă simt dependentă de cineva.

 

PSS. Între preț redus și siguranță, alegeți siguranța, fie că e vorba de zboruri de noapte, hotele mai îndepărtate, sau transferuri dubioase. Siguranța e cea, care trebuie să vă ghideze drumul.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: February, 27