Distrito Federal
Fete pe drum

#cdmx

Mi-au trebuit 3 luni de la intoarcere ca sa pot incepe a procesa Mexicul.

IMG_0382[1]

Ciudad de Mexico, capitala, mi s-a parut un oras destul de sinistru. Am ajuns luni seara, iar drumul de la Aeroport pana la hostelul situat la cateva stradele de Casa Guvernului, a fost pustiu. Cu cat ne apropiam de punctul central, cu atat lumea devenea mai rara, luminile mai plapande, strazile mai inguste si mai austere. Pe alocuri se zarea cate un localnic care neaparat taraia ceva. Un copil, o taraboanta, o bicicleta ruginita…

Mexico_2 Mexico_5 Mexico_6 Mexico-03

Locuitorii capitalei seamana cu orasul lor. Ei au acelasi temperament. Sobru, parca patrat, cu multe umbre si ceva imperceptibil care pluteste in aer. Aura lor e formata de secole de civilizatie, cultura, lupte, revolutii, morti, incendii, comploturi si initieri.

Mexico_16 Mexico_17 Mexico_18 Mexico_26

Distrito Federal, cum ii spun localnicii sau, simplu de tot – D.F. (a se citi „de efe”) are de toate, desi, la prima vedere, iti pare ca ai nimerit intr-un oras surrealist, in care la ora 10 seara ai ramas singurul om care nu a gasit iesirea din cetate. Aici sunt si cartiere de afaceri, cu zgarie-nori impresionanti, cu centre comerciale foarte moderne, hoteluri de lux si cate un Starbucks la fiecare 50 de metri. Partea adorabila este ca la doar cativa metri de aceste locuri, care te fac sa te simti ca in orice alt oras mare si important, se gasesc aceleasi strazi populare, cu multe tarabe cu mancare, cu ateliere in care se repara cam tot ce-ti poate trece prin cap, ca seara, in fata obloanelor trase, sa gasesti prostituate de toate varstele si culorile, scotandu-si la vedere ce cred ele ca au mai bun.

MEXICO_XX

Mexico_19

Mexico_20

Aici sunt si cartiere pitoresti, cu case colorate, cu drumuri pavate, cu multe flori cataratoare, mozaicuri si portite care te invita intr-o altfel de lume. Lumea Fridei Kahlo, care a trait in unul dintre cele mai frumoase locuri din D.F., Coyoacán.

Mexico_7 Mexico_9

IMG_0388[1]

IMG_0393[1]

Mexico_13 Mexico_14

Mexico_3

Aici mai sunt cartiere care nu stiu de ora. Condesa, de exemplu. Cartierul cu multe localuri, resedinte, buticuri si galerii de arta. Condesa este atat de viu, eclectic, plin de sarbatoare si foarte boem, incat, nimerind acolo, simti ca esti intr-o vesnica vara pe malul marii. Desi marea e destul de departe si… jos. Nu uitati, Mexico e situat la peste 2000 de metri deasupra nivelului marii.

Mexico_22

mexico_15

Dar Ciudad de Mexico e cu mult mai mult decat atat. El e saptezeci de mii de culori, gusturi si arome. El e mancare la fiecare pas. El e arhitectura din cea mai diversa. El e high tech si rural. El e mic, pipernicit, sarac si arid. Si el e imens, extrem de bogat, stralucitor si luxuriant. Un lucru, insa, e unic, neschimbat, unul pentru toti – cerul. Asa apus ca in Mexico City nu am vazut nicaieri.

Mexico_24

IMG_0527[1]

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: September, 19