Social

Ce drepturi are o fata de 16 ani?

Situatia este urmatoarea – este vorba de un copil minor care peste citeva zile va implini virsta de 16 ani.

Fata locuieste cu mama si tatal vitreg care se poarta urit cu ea, injuraturi, batai, intotdeauna vorbeste numai de rau de tatal fetei (decedat in 2005) si de fratele mai mare de pe tata, i-a intrezis sa se vada cu el din motiv ca o influenteaza negativ. Mama la fiecare bataie si fugit de-acasa spune ca divorteaza, dar in urmatoare zi se intoarce fara ca sa intreprinda nimic. Ultimul scandal a fost din cauza ca fata iese cu un baiat din sat si tatal vitreg a vrut s-o bata, ea, insa, a reusit sa fuga si a stat prin vecini cateva zile, dupa care sa vina mama sa-i zica sa mearga acasa. Nedorind sa se intoarca acasa, domul a sunat la persoana unde era fata si a spus ca, daca nu vine acasa, o duce la orfelinat. A chemat politia, a urmat centrul de plasament si iar acasa. La cateva zile de la venirea acasa, el s-a imbatat i-a tras citeva palme fetei si i-a spus ca nu vrea s-o mai vada in casa lui, ea plecand la bunica. Astazi au chemat-o la politie si o amenita ca trebuie sa mearga acasa, ca tatal vitreg are drepuri asupra ei si ca ii pot interzice bunicii s-o tina la dansa.

Fratele mai mare din partea tatei i-a propus mamei sa-i faca tutela pe numele lui si s-o ia la el, dar mama a refuzat categoric.

Intrebarea mea este – stie cineva daca dupa 16 ani minorul are dreptul sa refuze sa locuiasca cu mama si sa locuiasca cu fratele?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: February, 28