Maraton

Ce e iubirea?

 

Ne mai iubim și-acum. Mai bine n-am face-o, dar se mai simte ecoul unei pasiuni tîmpite.

 

Mi-am zis că este cel mai nepotrivit om pentru a mă îndrăgosti, iar sexul cu el va fi benefic și sănătos. Sexul a fost mediocru, iar eu m-am îndrăgostit în tîmpeniile lui, în mîinile celea muncitoare și în spiritul libertin. I-am îndrăgit fiecare cicatrice și mă topeam după fiecare noapte plină de nesomn și atingeri de catifea. Mi-a făcut odată o cafea și s-a îndrăgostit în zama mea cu tăiței făcuți de mine. I-au plăcut buzele mele și de fiecare dată îmi spunea că nu-mi poate oferi nimic. N-am cerut nimic, chiar dacă am visat. Nu am avut nici o pretenție, chiar dacă s-a meritat. Am iertat înșelăciuni, nopți de așteptări, și am găsit explicații pentru fiecare hematom ca să nu trezească bănuieli celor din jur. Și el avea grijă să mi le lase, să mă însemne că-s muierea lui.

 

Ne-am despărțit. Am încercat să trăim unul fără altul. Și nu s-a primit. Ca un acordeon răblăgit, tot încercam periodic să ne unim destinele și doar ne distrugeam unul pe altul. Am învățat să fiu sadică, să primesc plăcere provocînd durere. Emoțională, fizică. Emoțională, fizică era și plăcerea de la durerea primită. Un mazochism dezvoltat pînă aproape de ideal.

 

M-am descoperit cu el. l-am ajutat să se descopere. Nopți cu țigări și cafea, cu minți aburite de alcool, cu multe cuvinte. Inimi sfîșiate de dor a doi oameni care sunt alături dar nu pot fi împreună. Îi netezeam cicatricile de pe spate și plîngeam de dorul lui cît dormea în cearșafurile mele. Mă trezeam dimineața cu săruturi pe gene.

 

L-am iubit necondiționat. M-a iubit inconștient. L-am iubit așa cum era. M-a iubit contrar tuturor preferințelor sale. Nu am înțeles niciodată de ce îl iubesc. Nu au înțeles nici cei din jur. Nu a înțeles nici el cînd s-a îndrăgostit și de ce.

 

Niciodată nu mi-a zis că mă iubește.
I-am zis odată, că mi-ar fi plăcut să mă iubească. Apoi i-am zis să nu mai vină. A mai insistat, și mi-a trebuit să mă rog la toți zeii și dumnezeii ca să-mi dea putere să nu deschid ușa.

 

***
N-am nevoie să-ți fiu prieten. Eu pe tine te vreau. Chiar dacă deja ești al altuia.
Nu aiuri. Intri la o cafea? Hai, că și el va fi bucuros să te vadă.
Ce sukă ești…
Și eu te mai iubesc…
Noapte bună.
Mulțumesc că m-ai adus acasă.

 

***
Tu îl mai iubești?
Da, eu am să-l iubesc mereu.
Și cu mine de ce ești?
Cu tine eu sunt fericită. Am încercat extreme. De la femeie în postură de fotoliu preferat pînă la copil rebel drogat. Cu tine am găsit echilibrul. Cu tine am înțeles, cum trebuie să fie dragostea mea.
Eu nu te iubesc.
Nici eu nu te iubesc. Dar eu sunt fericită.
Și eu sunt fericit cu tine. Sunt împlinit. Vrei o cafea?
Nu, hai să bem cîte-un pahar de vin la balcon, afară plouă frumos, și se vede luna plină.

 

***

 

Ce-o fi iubirea unui nebun? Ce-o fi iubirea unei mediocrități?

 

 

sursa foto

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: February, 28