"Ce-am făcut cînd am tăcut" de Andreea Esca
Lecturi

„Ce-am făcut cînd am tăcut” de Andreea Esca

„Ce-am făcut cînd am tăcut” de Andreea Esca are un stil drăguţ, cuvinte simple, uşor de digerat. O carte tipică pentru publicul larg, în acelaşi timp specială. Specială pentru că prezentatoarea ştirilor ProTv şi-a expus sufletul pe tavă.
Citind fiecare editorial (cartea, de fapt, e o culegere de editoriale pe care le-a scris pentru revista The One, revistă pe care o conduce) Esca abordează diferite perioade din viaţa sa: dragoste, carieră, familie, România comunistă vs capitalistă, banii în cuplu, amintiri din copilărie.

E ca un fel de auobiografie, unde îi descoperi fricile şi punctele tari, unde vezi că, în fond, e o femeie ca oricare alta. Nu pupitrul de la ProTv o face cool, dar modul ei de a fi, spiritul de luptătoare.

Am vazut-o ca un fel de Carrie Bradshaw, din Sex in the City. Apropo, ştiaţi că Esca ar fi devenit actriţă, dacă o lăsa maică-sa?

 

Iată cîteva din afirmaţiile ei care mi-au plăcut cel mai mult:

 

Primul iubit nu se uită niciodată.

 

Mă gîndesc că multe dintre deciziile unei fete ţin de educaţia primită acasă. Dacă părinţii o să-ţi repete că primul trebuie să fie şi ultimul, pînă la urmă aşa o să crezi şi tu. Nu vreau să condamn această ideee. Fiecare gîndeşte şi trăieşte cum crede că e mai bine. Numai că mama mi-a zis că nu primul contează, ci ULTIMUL.

 

Mie tata mi-a spus că primul trebuie să fie şi ultimul. Mai tirziu am înţeles că nu avea dreptate.

 

Cît costă fericirea.

 

Banii te pot ajuta să clădeşti sau distruge tot.

 

Cea mai tare replică a venit de la un coleg, pe care l-am întrebat cît de importanţi sunt banii într-un cuplu. Mi-a răspuns: „ Mai importanţi decît cuplul”.

 

Te iubesc- en gros şi en detail.

 

În adolescenţa mea era foarte, foarte greu să-i spui cuiva „ te iubesc….. Acum, Alexia, fata mea de 12 ani, îmi spune aproape de fiecare dată, cînd vorbesc cu ea la telefon „ te iubesc”, cu tonul acela din serialele americane – I love you…. I love you too.
Dar, mă rog, am zis că aşa o fi noua generaţie, superficială şi consumeristă: „Te iubesc, pa, dumneavoastră ce doriţi: Cola, Fanta, Sprite, mică, mare, medie?”

 

Obişnuiam să-i spun iubitului „te iubesc” foarte des, pînă mi-a spus să nu devalorizez sentimentele şi expresia.

 

Mai sunt multe alte pasaje „cu experienţă”. Recomand spre lectură. Cine ştie, poate te regăseşti. Poate te ajută să rezolvi o dilemă, poate îţi dă răspunsuri, poate o admiri încă de cînd erai mică şi vrei să o cunoşti tête-à-tête. Uite că acum ai ocazia, citindu-i sufletul.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: March, 22