Copii

Cel mai pozitiv articol de „intai septembrie”

Dimineata de azi s-a inceput cu terci cu placa de par. Si cu ia calcata cu fierul rece. Regimul meu de liber-profesionista cu ore de varf care cad noaptea, s-a facut simtit. Trei ore de somn, in care am reusit sa sting lumina doar in emisfera stanga.

 

In fata blocului, doi tipi maturi se bateau pentru nu se puteau decide cine trebuie sa cedeze. A iesit al treilea sa-i desparta. Eu am strigat pe geam ca acus chem politia. Am vrut sa ma simt o cetateanca responsabila. Era sapte fix.

 

Ilinca nu a avut haine noi pentru acest intai septembrie. Si nici nu a cerut. La 11 ani valorile se pot schimba.

 

Ma uitam la ea si ma bucuram pentru ceea ce vedeam. Eu nu stiu ce va fi ea – scriitoare, model, medic, veterinar, chlenerita sau contabila – dar stiu cine va fi ea. Si sunt linistita. Pentru note, pentru parerea altora despre dansa, pentru toti oamenii care vor trece prin viata ei, pentru toate lucrurile pe care va pune mana. Pentru ce va iesi din gura ei si ce-i va intra in suflet.

 

Citisem undeva ca parintii care, la intrebarea ce vor sa faca copiii lor in viata, raspund ca vor sa-i vada fericiti, gresesc. Pentru ca nu le indica cursul. Pentru ca nu-i seteaza la reusita si integrare in societate. Pentru ca, sa fim seriosi, ce inseamna „fericire”?

 

Si uite cum gresesc. Pana la urma. Ceea ce va doresc si voua.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: March, 21