Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Părțile corpului

Cele trei balene ale schimbarii pana la capat si a curateniei generale


Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Viziune

Noi toti ne-am nascut frumosi. Si liberi. Si egali.

Cred ca veti fi de acord cu mine, ca frumusetea nu este despre diametrul narilor, nici despre grosimea buzelor. Frumusetea nu este nici despre taietura ochilor si culorea palmelor.

Frumusetea este despre stralucire. Din ochi. Frumusetea este despre miscare. Miscarea corpului. Frumusetea este despre fantana din noi, de la care oricine poate veni si lua apa, pentru ca e pacat sa pui lacat la fantana.

Insa, exista o problema cu frumusetea noastra. Ea se transforma odata cu noi, iar noi nu ne transformam doar in raze de soare si pulbere stelara. Noi, de cele mai dese ori, ne transformam in gheme de frica, neliniste, ura, indiferenta, gelozie, resentimente, invidie, nesiguranta. Si frumusetea noastra se exileaza.

Nu, ea nu moare. Ea nu ne paraseste definitiv. Ea nu ne tradeaza, ca sa se mute la altul sau alta. Ea, pur si simplu, se autoexileaza. Pe o perioada nedeterminata.

Scop

Scopul meu este sa readuc frumusetea la locul ei de cinste. Iar asta inseamna:

  • Frumusete in ganduri;

  • Frumusete in simturi;

  • Frumusete in organe;

  • Frumusete in gura;

  • Frumusete in cap;

  • Frumusete sub piele;

  • Frumusete in vorbe;

  • Frumusete in inima.

Unelte

Si, cum totul este imposibil, daca nu exista disciplina, primul lucru pe care il voi invata in acest drum spre frumusete, va fi DISCIPLINA. Desigur, ca toate povestile despre muza, inspiratie, mana lui Dumnezeu, sunt frumoase, realitatea insa ne-a demonstrat de nenumarate ori, ca inspiratia vine numai la cei care o asteapta, muncind disciplinat. Stiu, suna atat de plictisitor si parca aduce a cazarma, dar, dragele mele, poate de aceea si nu am reusit pana acum sa scoatem frumusetea noastra la suprafata? Poate aici e trebuie sa cautam cauza nenumarateor esecuri, fie ele personale sau profesionale?

Disciplina fara MOTIVARE, moare dupa primele 5 zile de trezit devreme si alergat. Ne motivam, deci! Una din motivarile mele este o fusta cumparata vara trecuta dintr-un oras de pe malul marii si pe care inca nu am ajuns sa o port. O fusta care ar merge perfect cu una din camasile mele albe, cu decolteu adanc, plus sandalele cu cureluse multe-multe, cu degetele dezgolite. O motivare neserioasa, veti spune. Posibil. Ea insa ma tine deasupra apei, mai bine decat orice altceva in acest moment. Dar asta nu e tot! Ma vad imbracata in acest outfit intr-un context profesional, care imi provoaca o placere enorma si spre care nicidecum nu ma pot decide sa pasesc.

Ce ne mai trebuie pentru a ajunge la frumusetea noastra? ONESTITATE. Fata de noi insene, in primul si unicul rand. Cine suntem, de unde venim si unde am ajuns? Unde vrem sa ajungem intr-un an? Dar in 5 ani? De ce am ajuns sa fim asa cum suntem? De ce frumusetea noastra s-a suparat pe noi? De ce corpul ne urla sa incetam? De ce in cap e terci? De ce pe suflet e greu, de parca toate kilogramele de pe solduri s-au mutat acolo? De ce suntem numai zahar si faina? Cand a incetat sa ne placa de noi? Raspundeti. Fara graba. Luati un caietel si faceti un interviu cu voi inseva. Veti fi surpinse.

Morala

Drumul spre frumusete trece prin curatenie. Curatim tot ce se poate de curatit.

PS: prima parte a istoriei, o gasiti aici.

PPS: Michelle Obama este una din femeile care ma inspira acum. Si da, WE CAN DO IT.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: September, 20