Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Lecturi

„Committed” de Elizabeth Gilbert

„Committed” de Elizabeth Gilbert este carte ce ar trebui sa intre in lista lecturilor obligatorii a oricarei femei tinere. De dorit pana la prima casatorie. Si de dorit in afara perioadelor de mare pasiune sau a primelor luni de indragostire.

 

„Committed” este istoria casatoriei autoarei cu Felipe, barbatul pe care l-a cunoscut pe insula Bali si despre care ne povesteste in ultima parte a bestseller-ului ei „Eat, pray, love”. Ideea e ca Elizabeth Gilbert a fost extrem de rezervata fata de o noua casatorie, ca si iubitul sau, de altfel. Ambii iesiti din divorturi grele, care i-au lasat cu sechele, acestia si-au dorit o relatia linistita, in afara oricarei prevederi legale.

 

elizabeth-001

Elizabeth si Felipe in ziua nuntii lor

 

Felipe, insa, e australian de origine braziliana. El este deportat din SUA pentru incalcarea regimului de aflare pe teritoriul tarii. Aici incepe marea aventura a acestei carti –  cei doi sunt pusi fata in fata cu necesitatea de a se casatori. Unica solutie posibila pentru ei de a fi impreuna in SUA, acolo unde Elizabeth vrea sa traiasca.

 

Urmeaza aproape un an de viata prin hotelele din cele mai improbabile locuri din Asia de Sid-Est si sute de ore petrecute pentru a aduna actele necesare pentru casatoria unuei americance si a unui australian de origine braziliana si tot atatea ore de incertitudine, analiza si cercetare, in care isi petrecea timpul autoarea.

 

„Committed” este o incursiune istorica si antropologica in ceea ce inseamna „casatorie”. O analiza accesibila a ceea ce ne ofera aceasta institutie, dar si a ceea ce ne ia. O descriere sincera a ceea ce simte o femeie, trecuta de 30 de ani si de un divort, in fata posibilitatii unui nou pact social, cu stamplia si semnatura.

 

Eu am savurat aceasta carte pagina cu pagina. Daca as fi avut obiceiul sa subliniez cu creionul pasajele care mi se par interesante si de retinut, as fi subliniat toata cartea.

 

Cartea poate fi gasite in librariile din Chisinau in romana si rusa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: July, 3