Copii

Copiii care se sinucid in numele lui Allah

In unele parti ale lumii copiii sunt arme. Acestia, infasurati cu grija in kilograme de exploziv, pot intra oriunde, fara a trezi mari suspiciuni. O buna parte dintre ei, cei mai mici, nici nu sunt constienti ca merg la moarte. „Allah te va scapa, vor muri doar infidelii din jurul tau”, le spun maturii care ii supravegheaza in tabelerele de antrenament. Altii stiu ca vor muri, dar promisiunea ca vor ajunge in Rai, unde nu vor mai exista probleme, este prea frumoasa, ca in fata ei sa poata rezista un adolescent pakistanez sau afgan care a trait toata viata in saracie si ignoranta. Si ca viata de apoi, in care li s-a spus ca vor curge rauri de lapte cu maluri de miere, loc in care vor ajunge si parintii lor, care nu vazut nimic altceva decat mizerie si lipsuri, sa nu fie doar o vorba goala, copiii sunt trimisi in misiuni cu o cheie la gat, „cheia de la portile Raiului”.

 

Daca scrii in google „children suicide bombers”, rezultatele curg garla. „ISIS a rapit 500 de copii pentru a crea atacatori sinucigasi” (2 iunie, 2015), „ISIS creaza o armata din copii-sinucigasi…” (13 iulie, 2015), „Copii atacatori cu bomba sinucigasi” (17 mai, 2015) etc. Rezultate sunt sute si exista o multime de variatii ale cuvintelor folosite in motorul de cautare.

Child suicide bomber

Nu toti copiii-martiri sunt rapiti de catre extremistii musulmani. O parte din ei sunt vanduti de catre parinti, care, pe langa faptul ca au nevoie de bani, se tem sa nu fie executati si, pentru supravietuire, sunt gata sa faca orice, ca sa le intre in voie extremistilor. Altii sunt de mici crescuti in spiritul sacrificiului pentru Allah si pentru ei atentatele sinucigase sunt o misiune sfanta, pentru care au fost alesi doar cei mai buni.

 

Unele surse spun ca in regiunile in care acum domineaza Statul Islamist, fiecare familie e obligata sa le doneze bani, animale domestice si cate un copil. Cele mai vulnerabile insa raman familiie minoritatilor etnice si religioase, si familiile care au copii cu handicat mintal. Alte surse vorbesc chiar despre copii vanduti deschis la piata, cu etichete ce indica pretul pe ei.

 

„Copiii sunt unelte oferite de Dumnezeu pentru a lupta pentru credinta” – cuvintele de aur dupa care se conduc acest teroristi. Docili, usor de influentat, servili – copiii sunt un adevarat dar de la Allah, care, pe deasupra, nu mananca mult si nu ocupa mult spatiu.

 

Mai nou, in unele locuri au inceput sa fie folosite pe post de exploziv si fetele. De la 7 la 18 ani. Nigeria este tara in care aceste atentate sunt deja un lucru obisnuit. Culegeti in Google „girls suicide bombers” si veti intelege amploarea acestui fenomen.

image59

In Nigeria unelteste gruparea Boko Haram, care in traducere inseamna „educatia occidentala e pacat” sau, din alte surse, „educatia occidentala este interzisa”. Anume Boko Haram au rapit anul trecut peste 200 de fete dintr-o scoala din Chibok, Nigeria, fete de care pana in ziua de azi nu se stie nimic si doar sa presupune ca o parte din ele sunt folosite pentru atentatele cu bomba, pe cand altele au fost casatorite cu forta cu membrii Boko Haram sau vandute in calitate de sclave.

 

Pentru un om cu mentalitate occidentala sau chiar est-europeana aceste realitati sunt foarte greu de inteles si de acceptat. Copii care se sinicid in numele religiei sau, pur si simplu, deoarece asa li s-a spus, copii care executa prizonieri de razboi, copii care omoara civili, dar si copii care sunt executati pentru ca nu ar fi respectat corect postul musulman. Copii pentru care noi nu am avea raspunsuri. Si care, posibil, nici nu aposibilitatea sa-si puna intrebari. E ingrozitoare prapastia care ii desparte pe copiii nostri de copiii lor. Prapastie pe care au creat-o tot niste parinti. Grijulii si iubitori. Parinti care nu au inteles ca toti copiii lumii devin copiii tai, din ziua in care ti s-a nascut primul copil.

 

Si, pe final, un video in care 25 de prizonieri de razboi sunt executati de copii, in amfiteatrul din Palmyra, Siria, unde destul de recent se dadeau spectacole de balet.

https://www.youtube.com/watch?v=OKDw1Eyanyg

 

PS: ultimile rapoarte arata ca ISIS au executat 74 de copii pentru diferite pacate, dintre care 2 copii au fost crucificati si lasati sa atarne la intersectii de drumuri, ca pedeapsa pentru faptul ca nu au postit corect.

 

Foto: dailypost.ng, urrepublic.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: February, 22