Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Maraton

Cand trebuie sa alegi intre copil si cariera

Sunt o solomama. M-am simtit asa de multe ori chiar fiind in casnicie. Asta a fost unul din motivele ca, intr-un final, sa devin solomama si pentru societate.

Intotdeauna mi-am dorit cariera, sa ma afirm, to make a difference… La un moment, am inteles ca salariul din privat asigura existenta, dar nu si dezvoltare. Am mers in public, stiam ca va si mai complicat decit era, dar salariul mizerabil era nimic pe linga orele interminabile peste program, week-endurile in birou orchestrate de catre o sefa, dar care nu avea copii. Si, pe linga toate, trebuia sa arat si sa manifest cit de fericita eram pentru ca ma gratia cu extraordinara ei atentie si invatam.

Intr-adevar, am invatat mult, pina am ajuns la un punct cind puteam sa aleg, sa prezint punctul de vedere, sa aleg uneori calea procesului… Dar s-ar fi putut mai uman, mai aproape de familie, asa consider acum.

Consider ca acum optiunile si posibilitatile pe care le am, le construiesc pe fundalul scolii de pina acum. Dar nu voi uita niciodata si nu voi putea sa ajung din urma timpul pierdut cu fiica mea, interminabilele telefoane la toti cunoscutii, cine iarasi poate sta cu fata mea. Si atunci mai aveam optiuni. Acum optiunile s-au ingustat mult, in plus, mai sunt coincidente cind, pur si simplu, cei de alaturi nu pot. Fata creste, poate ramine si singura, consecintele tot le culeg cu regularitate. La ce vom ajunge, nu stiu.

Acum tot e greu, alt serviciu, alta remunerare, alt nivel, dar trebuie sa fii disponibila 24/7, altfel lumea barbatilor alfa nu te vad. Nu e posibil sa ai probleme. Cu toate, in opinia lor, se poate de managerizat – de la bani pina la intelegeri, cum vrei, nu conteaza – scopul scuze mijloace. De parca, te poti clona, de parca, cu cumparaturi si cadouri poti ascunde absenta, de parca, altii te pot inlocui.

Pot, totul se poate, dar asta ne schimba pe noi, pe copii si, apoi, ma tem ca la un moment dat nu va mai fi cale de intoarcere. Si aici ajungem la punctul unde, teoretic, trebuie sa alegi ce e mai important: lucrul sau copilul. Desigur copilul. Dar ce daca vreau sa pastrez si serviciul asta si nu doar, dar sa avansez si mai mult?

 

Text: Anonim

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: January, 23