Părțile corpului

Cand corpul ne vorbeste

De luni am revenit la sport. Nu a fost o decizie gandita lung sau cantarita. A fost un srigat al corpului, care se saturase sa tot impinga creierul sa actioneze.

Particica magica, pe care toti o avem si care se numeste Intentie, m-a sculat de dimineata, m-a imbracat, mi-a gasit baschetii pentru alergat si m-a scos pe usa afara. Nu am avut timp nici sa inteleg ce sa intampla, daramite sa ma impotrivesc. Corpul urla deja de atat timp ca a obosit, ca are nevoie sa-si revizuiasca prioritatile, ca nu este de acord cu ceea ce fac, ca nu-i place toata mancare pe care i-o dau, ca este epuizat de o parte din gandurile mele, ca ar fi timpul sa-i dau o pauza, ca vrea altceva…

Eu am incredere in corpul meu. Eu stiu ca el imi va face semn atunci cand o iau razna. Eu stiu ca el ma va scoate de la orice petrecere exact la momentul potrivit. Eu stiu ca el va lua decizia corecta atunci cand dupa doua pahare de vin, amintirile iubirilor trecute vor incepe sa ma bantuie si sa ma traga spre telefon. Eu stiu ca el va reactiona primul la orice gand destept al creierului.

Corpul ne cunoaste mai bine decat creierul.

Despre cum alerg si cat alerg si ce mai fac pe langa alergat, voi povesti in alta zi, azi vreau doar sa va reamintesc sa ascultati atunci cand corpul va vorbeste. Si, ca sa nu confundati vocea corpului cu cea a milei de sine, concentrati-va atentia pe ceea ce simtiti in interior, pe reactiile interne, care sunt dincolo de vocea ratiunii, si inchideti sunetul talk-show-ului din cap.

Corpul niciodata nu tace. Si el niciodata nu minte.

Imagine: Nasterea lui Venus de Botticelli

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: April, 19