Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Social

Cum inteleg unele agentii turistice atitudinea fata de clienti. Cazul Panda Tur

In octombrie, impreuna cu Ilinca, o prietena si fiul ei, am plecat in vacanta la mare in Grecia, oraselul Leptokaria. Agentia care ne deservea era Panda Tur.

 

Mare Egee a fost, ca intotdeauna, superba. Grecii, desi in afara sezonului, amabili si simpatici. Vremea frumoasa, plaja destul de pustie, iar apa limpede. Seviciile agentiei insa au fost de cea mai joasa calitate, despre aceasta a scris cealalta mamica chiar la intoarcere.

 

Noi am decis sa valorificam aceasta experienta neplacuta, care demonstreaza ca, pe langa lipsa unor servicii elementare si lipsa unei comunicari cu clentii, agentiile noastre turistice nu dau nici doi bani pe Legea cu privirea la protectia consumatorilor si, cu atat mai mult, nu pun pret pe impresia ce o lasa clientilor. In plus, credem ca e strigator la cer sa nu existe o atitudine child-friendly intr-un business, care ar trebui sa traiasca din a face pe plac clientilor. Desi, sa ceri sa ti se faca pe plac ar fi prea mult, in conditiile in care reprezentantii agentiei nici nu si-au pus problema sa ajunga, cel putin, la nivelul de jos al satisfacerii necesitatilor esentiale a unor clienti care plecau la mare, nu la taiat piatra.

 

Deci, revenite in tara, dupa cateva saptamani in care ne-am odihnit de la toata interactiunea cu agentia, am trimis pe adresa Panda Tur o plangere in care am scris in detalii ce ne nemultumeste. De exemplu:

 

Transportatorii au facut o pauză de doar două ore între drumul Chișinău – Leptokaria și Leptokaria – Chișinau, drumuri care au durat mult mai mult de 24 de ore (Leptokaria – Chisinau a durat 29 de ore), iar o oră din acestea a fost folosită pentru descărcarea bagajelor celor nou-sosiți și încărcarea bagajelor celor care urmau să plece spre casă, deci, pentru odihnă având propriu-zis exact o oră, respectiv, considerăm că astfel a fost pusă în pericol siguranța pasagerilor.

 

La întoarcerea din Grecia, reprezentantul agenției nu a comunicat deloc cu pasagerii/beneficiarii, neprezentându-se și nerăspunzând la întrebări.

 

Ajunși la hotel în Leptokaria, după un drum de 27 de ore și după ce am fost ținuti încă o ora pentru a ni se oferi informație strict comercială, nu de interes personal – ceea ce putea fi făcut mai tarziu – pe lângă faptul că nu am fost informate că ni s-a modificat locația de cazare, la procedura de check-in am fost lăsate printre ultimele.

 

 

Plangerea trimisa, in decurs de o zi ne vine un raspuns destul de nebulos si incredibil – suntem invitate sa ne prezentam la agentie cu bonul de plata, fara care plangerea noastra nu poate fi analizata (!?). De cand un bon de plata are mai mare valoare juridica decat contractul semnat intre parti?

 

Deci, vineri dupa-masa ne prezentam la agentie. Si aici incepe frumoasa si traditionala metoda de intimidare a clientilor nemultumiti. Si, o, Ceruri, clientii sunt niste femei tinere! Cu siguranta le putem convinge sa-si retraga plangerea!

 

In fata noastra apare un tanar, pe care il cunosteam din timpul vacantei – era reprezentantul agentiei in Grecia. Foarte nepoliticos, sunandu-si seful, ne prezinta ca „niste fete”, desi, cu siguranta, ne tinea minte din tmpul sejurului, mai ales ca subsemnata a avut grija sa nu-i faca viata foarte dulce dupa seria de incalcari depistate. Peste cateva clipe vine un tip imbracat mai oficial. Obraznic. Machist. Nu se prezinta (pe urma, analizand pagina lor de Facebook, am aflat ca este seful agentiei), aceasta fiind cartea de vizita a agentiei – la ei aproape nimeni nu se prezinta – si cu un ton ofensiv incepe sa ne puna intrebari cu privire la nemultumirile noastre. Cand ii spunem sa reciteasca plangerea, unde totul este descris cu amanunte, ne raspunde ca a citit plangerea si ca acolo sunt doar propozitii de ordin general (!). S-a legat, mai cu seama, de punctul in care le aducem la cunostinta ca reprezentanta agentiei nu s-a prezentat si nu a dorit sa raspunda la intrebarile pasagerilor. Sefu’, in cel mai badaranesc si clasic stil de intimidare, o cheama pe respectiva si ne pune fata in fata cu ea, pentru a ne „lamuri”, mizand pe faptul ca ne vom simti oarecum, nu vom dori sa ne lansam in altercatii si ne vom retrage plangerea.

 

Dar, n-a fost sa fie… Raspunsul nostru a fost rostit intr-o romana impecabila, de care este in stare prietena mea, sustinut de raceala de mormant a vocii mele, aplicata atunci cand unii cred ca vor putea scapa de raspundere, doar din simplu motiv ca, vazandu-ne femei tinere si, implicit, neajutorate, se gandesc ca ar fi misto sa ne traga teapa. Cand am anuntat ca nu am venit la discutii, ci sa le aducem bonul si ca discutii vor exista doar cu reprezentantul nostru legal, Sefu’ a riscat inca o data sa fie misogin si sexist si ne-a intrebat obraznic de ce sa venim cu reprentant legal, ce’ noi singure nu putem discuta? 

 

Dialogul nostru constructiv s-a terminat atunci cand i-am anuntat ca exista legi si ca noi actionam in cadrul acestor legi. Si nu discutam. Ce sa va zic… Baietii nu s-au asteptat la o astfel de atitudine din partea unor „fete”. Noi, in schimb, dupa un astfel de tratament, ne-am zis ca baietilor le-ar trebui o lectie. De viata. De business. De client service. Si noi le vom da aceasta lectie. Si ei vor plati.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: January, 20