Maraton

Curajul de a cere ajutor

Mersul la psiholog în alte țări e poate ca şi mersul la dentist. La noi însă nu. Ştim cu toții. Să nu ne ascundem dupa deget şi să recunoaştem. Să ai curaj să stai cu specialistul în față şi să taci… Minute. Ore. O inepție, veți zice. Orele costă. Trebuie sa le încarci cu maximum informație despre tine şi starea ta, în aşteptarea soluției magice.

Să ai curaj să rupi din altă parte şi să investeşti anume aici. Să nu îi cumperi trei perechi de sandale copilului vara aceasta, ci una. Iar în frigider să stai cu 3 roşii şi o bucată de brânză.

Să ai curaj să scoți gunoiul din tine, să reproduci acțiuni ce le faci zilnic, să-i scrii mamei o scrisoare pe care niciodată nu o va citi. Să te opreşti. Să o rupi. Să a te blochezi pe câteva săptămâni. Să nu mai mergi. Pauză. Apoi să o iei de la capăt. Altfel. Cu altă lumină în ochi. Alteori cu lacrimi şi sughițuri. Alteori cu zâmbete isterice, făcând haz de necaz, râzând de tine.

Să ai curaj să nu o mai suni pe mama, pe cumetra, pe prietena ta. Ci pe doamna psiholog. Să mergi acolo până vei scoate tot. Să nu laşi. NU să fie nu şi DA să fie da. Oricând. Oriunde. Cu oricine.

 

Text: Cristina

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: June, 25