Social

Despre drepturile de autor

Copiatul e in sangele poporului nostru. Din aceasta cauza, tind sa ma consider uzbeka, deoarece nu ma identific cu acest popor.

 

Alobebe exista de 6 ani. Din acesti 6 ani, vreo 4 au fost de scris zilnic, de construire a unei comunitati, de acumulare de capital personal. Munca rasplatita doar cu un anumit prestigiu si o anumita reputatie. Si cateva invitatii la evenimente.

 

Eu bani din blog, practic, nu castig. Atunci cand apar, ei sunt putini si nu pot numi asta un venit stabil. Asa. Desi, sunt lider de nisa, desi am vizibilitate mare, eu sunt ….blogger? Un fel de tuda-siuda, foarte nedefinit in societatea noastra, care se joaca de-a scrisul, ma rog, mofturi de muiere din prea multe paie in cap. Asa cred cei care au portaluri on-line, ziare serioase on-line, reviste „cu atitudine” si isi permit sa fure de la niste autori, dupa parerea lor, anonimi.

 

Nu, dragii mei, asa mai departe nu poate sa mearga. Mie trafic poate sa-mi faca numai Papa de la Roma si inca vreo doi oameni cu profil foarte urmarit pe Facebook, in rest, eu sunt foarte bine-merci acolo unde sunt la capitolul vizualizari si feed-back. Iar faptul ca voi va umpleti gazeturile online cu content de la mine, content foarte bun, de altfel nu l-ati reposta, asta e alta povestea. Povestea banilor. Si permiteti-mi sa nu fiu de acord sa ofer cuiva posibilitatea de a castiga prin parazitare, prin utilizarea muncii mele intelectuale in scopuri foarte bine definite – bani din publicitate.

 

Schema este foarte simpla. Mesajul meu la fel. De ieri, copy/paste-ul de pe teotitude.com este imposibil.

Vreti continut calitativ – platiti autorii. Simplu.

 

PS: vreau sa dezamagesc multa lume, la copiatori ma refer – eu sunt foarte rea si agresiva cand vine vorba de drepturile mele. Deci, discursurile, gen „eu te credeam altfel, buna la suflet si distinsa” vi le pastrati pentru voi si imi aduceti argumente concrete, formulate coerent, de ce ati preluat continut de pe alobebe.

 

PPS: prin prezenta, ma alatur campaniei initiate de Lupul Sur, furata si ea ca in codru.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: March, 21