Femei

Despre femeia puternica

Diana, esti atat de puternica.

Aud a mia oara. Iar in sinea mea, imi bag doua degete in gat si vomit.

 

E atat de comod pentru cei din jur sa fii puternica. Sa stii. Sa rezolvi. Sa nu te enervezi. Sa nu ai isterii. Sa nu tipi. Sa nu ai nevoie de ajutor. Sa nu trebuiasca cineva sa auda ca ti-e greu. Sa bati cuie. Sa desfunzi tevi. Sa faci bani. Si sa nu deranjezi. Cu problemele tale. Cu copilul tau. Cu durerea ta de cap. Sau de inima. Pentru ca femeia puternica nu se imbolnaveste niciodata. Iar copiii ei cand sunt bolnavi, stiu sa se descurce singuri. Pentru ca o femeie puternica educa copii puternici.

 

Diana, tu te vei descurca. Tu doar esti atat de puternica.

 

-Diana, oi, da tu imi pare ca oleaca te-ai ingrasat… Da ce, chiar nu ai timp sa mergi la sala? Tu esti puternica, poti sa le reusesti pe toate!

 

-Diana, tu mergi in fiecare zi la sala? Da nu te temi ca ai sa faci muschi ca la un culturist? O femeie puternica nu are nevoie de muschi.

 

-Diana, lasa, ai sa reusesti… Eu stiu, e greu, euro a crescut si iaca am auzit ca cei de la ministerul de interne nu au primit demult pensia, da nu-i nimic, ai sa te descurci, tu doar esti femeie puternica…

 

– Oi, da tu ai asa parfum, ia uite, foarte bravo! O femeie puternica!

 

Femeia puternica a iesit azi afara. A sunat-o pe mama si a inceput sa planga in hohote. Pentru ca femeile puternice plang. Si unicul lucru pe care ele nu vor sa-l auda este cat de puternice sunt. Ele vor sa auda ca totul va fi bine, chiar si daca ele vor lasa mainile jos. Intr-o zi.

 

***

 

Ieri seara s-au intalnit doua femei puternice. Ele s-au incuiat in baie, s-au intins pe jos si au vorbit. Vise. Dorinte. Chicoteli. Multe-multe. Intre ele ardea o lumanare. Se ridica fumul de la tigara pe rochia de cocktail aninata de cabina de dus. Motanul meauna sub usa. Ceaiul cu miere se racea pe podea.

 

Despre ce vorbesc femeile puternice? Despre ziua cand toti vor uita cat de puternice sunt ele.

 

***

Sfat, pe care nu mi l-a cerut nimeni. Daca sunteti femeie si intalniti o femeie puternica, strangeti-o de mana si nu spuneti nimic. Daca sunteti barbat si intalniti o femeie puternica, intrebati-o ce mai face, cum se simte, zambiti. Iar daca va place de ea – TACETI! Pur si simplu, abtineti-va sa spuneti cat este ea de puternica, muscati-va limba, daca ditirambii se rup de pe ea. Taceti. Indindeti mana si atingeti-i varful degetelor. Pe urma apucati-o de mana. Usor. Dar decisiv.

Si intrebati-o daca ii place ceaiul cu zmeura.

 

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: January, 18