Dragă redacție

Despre femeile Atotștiutoare

Imaginați-vă așa o situație: o femeie îmbrăcată în costum de baie scump, cu un pahar de spumant în mână, așezată pe un chaise-longue într-un iaht de lux, împins de valurile mării transparente. Și se uită la altă femeie, care, arsă de soare și fără vestă de salvare, înoată din răsputeri să ajungă pe celălalt mal al mării.

Prima începe: „Ești prea lentă!”, „Unde ți-i vesta?” ,”Chiar nu ai găsit nici un iaht să te urci?”, „Mai bine rămâneai la mal”!

Iată așa se întâmplă cu femeile Atotștiutoare. La orice întrebare au răspuns și la orice problemă au soluție. Dacă i te jelui cumva, dacă îi spui că ești tristă sau în depresie este „vina ta, că tu nu faci cum ar fi făcut ea”. Dacă îi spui că îți este greu cu copiii sau că sunt neascultători, ea replică imediat „D-apoi ce ai făcut așa unul după altul? Eu ți-am spus să aștepți, să faci carieră, să cumperi mașină „. Dacă îți scăpa printre rânduri că nu te împaci bine cu soțul „Ai ales rău sau tu nu știi cum să îl iei, cum să te comporți. Eu pe al meu așa l-am educat, că face tot cum vreau eu si ne înțelegem perfect”. Dacă nu îți găsești un job bun înseamnă că „Tu nu ai voință și nu cauți cum trebuie”. Și după încep a vorbi cât sunt ele de fericite și cât succes au in toate. După discuțiile cu așa persoane te simți mai rău decât te simțeai.

Oamenii care se plâng nu au nevoie să fie compă timiti și priviți cu ochii plini de jale. Ei au nevoie de un pic de empatie și să fie ascultați, înțeleși. Sau găsești soluții posibile și reale sau taci, că e ajutor mai mare.

PS: Norocul, fericirea, succesul nu sunt întotdeauna meritele tale. Nu întotdeauna ești pictorul destinului tău. Uneori, poți să pictezi așa bine tabloul sorții, ca după să fie spălat de ploaie, rupt de vânt sau cineva, pur și simplu, să ți-l mâzgâlească.

 

Text: M.M.

Foto: James Forbes/Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: May, 20