Femei

Despre noi, cele cu necesitati speciale

Cat presa online „pentru femei” scrie despre cum sa slabesti si sa te machiezi ca sa-ti intorci sotul acasa, femeile din Africa Subsahariana mor de Ebola, din cauza ca ele reprezinta 75% din personalul care ingrijesc bolnavii. Si pentru ca sunt femei si cine, daca nu o femeie, va sta la capataiul unui bolnav, chiar si de Ebola?

 

In timp ce o parte din noi isi mutileaza sufletul, isi pun intrebari gresite si isi dau raspunsuri care, din start, sunt menite sa perpetueze starea de sclavie in care ne aflam, in lume se intampla lucruri. Anul asta, o femeie a luat pentru prima data Medalia Fields, Nobelul matimaticienilor. La Paris, o femeie din imigranti, Anne Hidalgo, e aleasa primar. Prima femeie primar al acestui oras-iubire. O femeie crescuta in suburbiile muncitoresti ale Lyonului.

 

Femeile din cele patru parti ale lumii lupta. Pentru apa, pentru viata, pentru pace, pentru un colt de pamant care sa nu explodeze sub picioarele copiilor lor. Ele lupta pentru dreptul elementar de a merge la scoala. Un drept care noua ni se pare atat de banal. Ele lupta pentru ca fetitele de 10 ani sa nu fie maritate cu forta. Ele vor carti. Caiete. Pixuri. Ele vor sa nu fie violate, in tari in care violul nici nu e considerat o crima.

 

Femeile sunt cu mult mai mult decat un machiaj reusit. Sau un numar „corect” care trebuie sa apara pe cantar. Iar dragostea unui barbat se masoara in altceva, nu in admiratia lui pentru felul in care iti stau umbrele pe ochi.

 

Intr-o seara am fost la un concert. Langa mine era un cuplu. El o cuprindea atat de tandru. Atat de frumos. Atat de protector. Sa nu-i fie frig. Sa nu-i fie singur. Sa-i fie bine. Si cald. Si liniste. Femeia era cat un puisor de om. O femeie despre care se spune ca e cu necesitati speciale. Dar nu e adevarat, cu necesitati speciale suntem toate noi care citim cum sa slabim si sa ne machiem pentru a ne intoarce barbatul acasa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: February, 23