Femei

Dictatura curăţeniei

Motto: ” A trăi înseamnă a alege”

NOTĂ:

Acest text se vrea a fi un pamflet şi o radiografie umoristică a societăţii de azi.

A se consuma fără moderare, cu doza de umor şi sarcasm din dotare.

 

Vara se prelinge peste liniile de tramvai, stupii cenuşii cu birouri stau cu geamurile căscate – e sezonul concediilor. Surorile vest-europene parcurg kilometri de fibră optică în căutarea următoarelor destinaţii de bifat pe harta geografiei personale. Esticele, străbat si ele nemărginirile Internetului în numele viitorului concediu de vis.

 

Prima zi a concediului începe sportiv. Vestica îşi bea cafeaua şi pleacă să-şi facă raita matinală prin cartier. Sora ei cu temperament balcanic şi-a băut cafeaua , călcând cu mâna cealaltă cămaşa soţului care încă nu se bucură de ”odihna binemeritată”. Vestica îşi va petrece ziua consacrându-se micilor tabieturi  : cititului, prânzului cu soţul, cafelei cu fetele.

 

Sora ei energică din Est va declara război vecinilor rătăciţi pe-acasă şi aparatelor electrocasnice, solicitându-le la randamente industriale. Căci, de, e în concediu.

 

Sub soarele dogoritor din Est, va urma o îmbăiere a întregei suprafeţi locuibile harnicei noastre eroine. Ea pufăie, făcând piruete cu mopul, iar faţa i se încrâncenează la fiece mişcare. Casa, asemeni lui Atlas, impus de zei să ţină lumea in spate, acuză dureri lombare. După ce şi-a făcut datoria de cetătean activ al casei X, maşina de spălat îşi trage sufletul.

 

E ora mesei şi rubiconda balcanică mai are atâtea de făcut. După o rapidă gustare, munca de lămurire cu domiciliul din dotare continuă. Sărmanele paturi, prieteni partrupezi ai omului, nu ştiau ce-i aşteaptă. Ca o gospodină ce este, balcanica, imaginându-şi că-şi păruieşte colega nesuferită, blondă, avansată la grad, actualmente huzurind in Tenerife, bate patul.

 

Broboanele de transpiraţie îi curg pe fruntea semeaţă, curajoasa noastră, înarmată cu degresante cu dichis si geluri felurite, intră în bucătărie.

 

Bucătăria freamătă , crede că vine s-o gâdile. Însă îndată ce o vede pe stăpână înarmată până-n dinţi, îşi aminteşte cu groază toamna trecută. Regretă profund că hota nu posedă funcţia „zbor”.

 

În cel mai acerb exces de zel, spală tot ce poate fi etichetat ”lavabil” şi lasă bucătăria capitulată şi strălucitoare.

 

Cu un adevărat spirit de amazoană cuceritoare, gospodina cu ştaif, intră in baie.

A auzit S.O.S-urile lansate de bucătărie, îşi ţine răsuflarea şi-şi spune că dacă scapă cu viaţă, restul nu contează. După un nou record olimpic de viteză a executării a sarcinilor gospodăreşti stabilit, neobosita noastră, hrăneşte Griveiul, mătură curtea şi udă din mers muşcatele .

 

După un duş făcut milităreşte , pleacă să ia copiii de la bunici. Pe scurtul drum ce-l parcurge pe jos, se gândeşte cu satisfacţie la cât e de organizată că a făcut de-ale gurii ieri noaptea, după slujbă. Că aşa mai câştigă ceva timp pentru ea. În Est, soţul sforăie, copiii dorm, Ea zâmbeşte ruptă de oboseală. Câte a reuşit , în prima zi din concediu!

 

În Vest, Ea se întoarce tiptil de la teatru cu soţul, oferă restul de la restaurant fetei din vecini, deschide camera copiilor, zâmbeşte. Adoarme după plăcerea binemeritată. Câte a reuşit, în prima zi din concediu !

 

PS:  Ministerul Sănătăţii vă informează:

Curăţenia e indispensabilă unei igiene de viaţă corecte.

Atenţie ! Trăitul într-un mediu aseptic poate dăuna grav timpului personal şi plăcerilor vieţii.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: October, 13