Dragă redacție

Discutie: Cum sa intelegem daca barbatii, sotii nostri, sunt pregatiti sa devina tatici?

Acest text l-am gasit azi in cutia postala. Este semnat de o cititoare. Desi eu am parerile mele la acest subiect, care poate ar parea nitel picate din cer pentru multa lume, sunt curioasa ce credeti voi. Si, cred ca autoarea este la fel de curioasa.

Haideti, deci, sa discutam!

Desigur, cel mai bun mod de a afla daca barbatul de linga noi isi doreste un copil, este sa vorbim cu el despre asta, sa-l intrebam ce parere are despre a avea un copilas, o fetita sau poate un baietel, ca vrem sa fim gravidute, sa avem pofte, sa fim alintate, pentru ca foarte bine cunoastem ca instinctul matern apare foarte devreme la femei, ele devenind sensibile in fata bebelusilor, nu se pot abtine sa nu-i pupe, sa nu se joace, s-o faca pe pisicuta, ursuletul, iepurasul…etc;

Chiar si asa, de multe ori nu reusim sa auzim ceea ce vrem noi, fie ca evita subiectul, fie ca nu e pregatit, fie ca inca se mai gindeste sa zburde, poate din frica amina pentru mai tirziu…motive sint multe.

In fine, nu ma refer la a avea un copil acum, in prezent…dar in general cum isi dau seama femeile ca barbatul de linga dinsele ar fi cel mai minunat tatic pentru copiii lor? Ca ar fi in stare sa schimbe scutece, sa vegheze leaganul cit mama doarme, sa le spuna povesti.

Cum se poarta, ce va vorbeste, vin ei cu propunerea de a largi familia?

Desi sint foarte indragostita de sotul meu, pina acum iata niciodata nu m-am gindit cum ar fi el daca ar deveni tatic, cum ar avea grija de bebe, cum l-ar tine in brate, cum l-ar alinta, cum s-ar juca cu dinsul…totul pina acum intr-o zi. Si am fost foarte fericita cind am descoperit cit de dulce poate fi el.

Sotul meu a privit un documentar despre ursi…si a fost atit de entuziasmat de ursuletii cafenii, ca a venit la mine ca un copil naiv care tocmai a descoperit ca buburuzele zboara nu doar merg in palma…si a inceput sa-mi povesteasca cum se nasc, cum se hranesc, cum mamele ursi ii protejeaza…si atunci am inteles ca sotul meu ar fi un tata minunat! Ar fi cel mai bun povestitor de basme, ca un actor de teatru, cu gesturi, schimb de voci, mimici, zimbete!

Deci care sunt semnele, gesturile, emotiile  prin care barbatii vostri v-au dat voua de inteles ca ar fi tatici minunati?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: June, 24