Dragă redacție

Draga redactie, nu imi place sa fiu vanata

Draga Diana,

Mereu am urmarit blogul tau, si am citit multe postari si experiente din viata. Chiar daca nu sunt mama (inca) si nu am avut un model femenin in viata, ma bucur sincer sa vad atitea femei puternice in tara noastra si mai ales, atitea tinere care decid sa se evidentieze din categoria femeilor care inca mai cred ca locul nostru e in bucatarie.

Eu am o problema totusi la ai mei 25 de ani. Am o relatie foarte frumoasa cu tatal meu, el m-a crescut si mi-a oferit cea mai buna educatie, si chiar daca am studiat la psihologie ca relatile mama-fiica, tata-fiica sunt foarte importante pentru viitoarele relatii, la cit de buna nu ar fi relatia mea cu tata, eu am esuat la capitolul barbati.

Sa fiu sincera, nu prea am avut relatii de lunga durata sau serioase, doar daca sa imi amintesc de primul baiat din viata mea sexuala de la  17 ani, care in mare parte a durat un an. Deci, problema consta ca de fiecare data cind cer un sfat de la prietene sau femei mai cu experienta, mereu aud ‘Lasa’l sa te cucereasca’ ‘Nu te culca cu el pina nu vezi ca e serios’ ‘Nu fii naiva, si nu’i arata ca te topesti’ si cea mai iubita fraza ‘Barbatul e vinator. El vrea sa vineze, nu-i place sa i se de’a totul atit de usor.’ De ce eu trebuie sa fiu vinata? Eu nu sunt un animal. Sunt un om ca si el, cu capacitati de gindire si luare de decizii.

Trebuie sa te lasi mai greu de cucerit, de asta nimeni nu se retine.’ Ca sa dau un exemplu, ma aflu in Londra acum, si pe o aplicatie de dating (da,desigur) am facut cunostinta cu doi barbati. Sa intru un pic in detalii, mie niciodata nu mi’au placut barbatii mai in virsta. Daca eu am 25, maxim pentru mine barbatul poate sa fie pina la 27. O prietena mi-a spus, lasa baietii, orienteaza-te pe barbati, aia stiu ce vor. Da, sigur. Oricum virsta e doar un numar. Deci sa revin la cei doi barbati. Am acceptat sa ies la o cafea cu primul care are 29 de ani, foarte greu am acceptat, dar multumesc fotografiilor de profil, el nu arata deloc atit de matur. A fost atit de oribil. Arata bine, dar manierile si felul de gindire m-au dat gata. Nu puteam intelege cum un astfel de barbat ajuns la anii lui, are atitea limitati in prioritati si exprimare. Fuma ca un ‘tractorist’, chiar daca il atentionam ca nu imi place. Tigara dupa tigara. Problema fumatului am observat-o abia cind am ajuns la el acasa. Totul parea pus la locul sau, curatel, ordonat. I-am dat o sansa, am ascultat fetele, ca dupa o noapte petrecuta impreuna eu sa ies val virtej din apartamentul lui. Mentionez doar ca si-a pus ciorapii chiar pe masa, s-a facut comod pe scaun si a inceput sa isi curete unghiile si sa le taie. Am iesit fara sa spuna nimic. M-a sunat incontinuu. Chiar si acum simt tot fumul care parul meu l-a strins si nu numai.

Ma gindesc ca, na, o sa fiu toata viata singura, pentru ca restul fetelor deja sunt intr-o relatie care dureaza deja ani buni, altele deja sunt casatorite, cu un copil sau insarcinate. Eu desigur, niciodata nu m-am condus dupa restul. Ba chiar spuneam ca nu sunt sigura daca vreau sa ma casatoresc (spuneam).

Ma simteam atit de josnic si dezorientata de asa barbat, incit nu mai vroiam nici un dating. Dar am acceptat si pe celalalt, spunind ca uite, e ultima sansa care mi-o acordez. Are 27 de ani, ne-am dat intilnire intr-un pub. A intirziat cu 40 de minute scuza fiind, ca s-a retinut la servici. In clipa cind s-a apropiat si m-a imbratisat, eu am facut un click. Toata energia mea s-a aprins si am inteles ca iarasi am sa ramin fara barbat. Inalt, corp bine facut, inteligent, cu studii, politicos si, cel mai important, m-a facut sa rid. Eu am avut mai multi barbati in pat decit in suflet, si dupa experienta, cei din suflet au fost cei mai buni in pat. Eu nu sunt cea mai frumoasa, si nici nu am corpul unui model, tot slabesc si slabesc. El foarte mult accentua faptul cum gindesc si ca intr-adevar a avut placerea sa fie in compania mea. Daca pina atunci credeam ca sunt un pic desteapta, de atunci stiu ca sunt un pic desteapta. Mi-a placut si din clipa ceea toti fluturii aia haotici din stomac doar ma retineau. Eu nu vreau sa fiu vinata. Eu nu sunt o caprioara. Eu pur si simplu refuz sa cred ca toti barbati vor ca femeile sa se lase greu, pentru ca asta denota ca e o femeie serioasa. De ce avem nevoie de carti intregi de filosofie cum sa cuceresti un barbat, cum sa fii femeia perfecta. De ce eu nu pot sa fiu eu? Si eu chiar am coaiele sa spun, uite, nu vreau sa sar cu capul intr-o relatie cu tine, dar imi placi si faptul ca eu m-as culca cu tine la a treia intilnire, nu detona ca sunt o femei neserioasa.

Am suferit dupa un baiat vrio 5 ani, si doar pentru ca eram indragostita in penisul lui. Dar cei din jur, mi-ai spus doar ca ‘Te-ai lasat prea repede. Nu te-ai lasat cucerita. Barbatii vor sa vineze’.

Ala de 27 de ani, ma suna zilnic si vorbim mereu prin mesaje. El e prea ocupat (spusele lui, merge vorba sa fie promovat, isi dedica atentia 100 % la servici). Eu cred ca are prietena si nu pentru ca e ocupat. Sex nu a fost. Abia vorbeam despre o a doua intilnire. Eu nu vreau sa ma las tare cu el. Eu vreau sa fiu eu, vreau sa fiu sincera, vreau sa fiu capabila sa simt ca energia asta vine de pe ambele parti. Nu vreau sa fiu vinata si cred ca asta e unicul motiv pentru care barbatul nu se retine linga mine.

Cei care au plecat au spus pe rind ca sunt prea pasionala, ca sunt prea sincera, ca sunt prea binevola, ca sunt prea naiva, prea rece, ca sunt prea grasa, ca sunt prea buna, ca sunt prea indragostita. Eu nu mai inteleg nimic.

Nu imi place sa sa fiu dependenta de un barbat, niciodata nu am luat bani si uneori am achitat eu nota. :) Si totusi, am o problema cu vinatorii. Nu imi place sa fiu vinata.

Text: Anonim

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: March, 21