Social

Dreptul la bataie

Azi a avut loc conferinta de presa pentru prezentarea rezultatelor studiului despre situatia copiilor si femeilor din Moldova. Evenimentul a fost organizat de UNICEF cu implicarea partenerilor lor.

 

Raportul este interesant si instructiv, pentru cine stie sa citeasca. Desi, simplitatea prin care sunt redate rezultatele elimina, practic, orice inetrpretare gresita.

 

Eu, cu siguranta, voi reveni asupra unor date ce le-am gasit remarcabile, astazi, insa, vreau sa ma opresc asupra unui aspect, care, recunosc, m-a luat prin suprindere.

 

11% din femeile cu varsta cuprinsa intre 15-49 de ani cred ca sotul are dreptul sa-si bata sotia/partenera in diferite circumstante.

 

Intre 15 si 49 de ani sunt cateva generatii. Cele care urmeaza sa-si gaseasca un partener si cele care si l-au gasit, au beneficiat de dreptul la corectie, educandu-si, paralel, fetele ca astfel de proceduri sunt normale. Cercul s-a inchis.

 

Si pentru ca fiecare isi gaseste pereche pe potriva,

 

13% din barbatii cu varsta cuprinsa intre 15-49 de ani cred ca sotul are dreptul sa-si bata sotia/partenera in diferite circumstante.

 

Ironizand, putem doar sa le uram succes acestor barbati sa-si gaseasca femeile care impartasesc aceeasi viziune asupra vietii. Ce facem, insa, cu cele 2% de barbati ramasi fara treaba in aceasta ecuatie, dar care se vor stradui sa-si gaseasca teren de manevra? Convertim inca 2% de femei?

 

foto: UNICEF Moldova

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: March, 21