Fete pe drum

Du-mă. Moldova Women SUV Maraton I

La 6 am deschis ochii. Aveam dormite 3 ore. Privirea mi s-a oprit în paharul cu un lichid cafeniu. Ah, da, e Coca-Cola din mini-bar. Suntem la Bălți în hotel. Prima noapte din Moldova Women SUV Maraton s-a consumat… m-am gândit eu și am închis ochii.

Comuniunea mea cu somnul însă n-a durat mult. Diana, coechipiera mea și pilotul luxosului Jaguar, mașina noastră în aceste zile, a pus punctele pe i. Și a trebuit să mă scol.

În viață sunt zile când nu dormi. Când e vară, când e frumusețe, când e fluturi, maci, mazăre verde și apusuri, pentru care încrucișezi degetele și spui: „Merci acolo sus. Eu am meritat. Am meritat, da?”

Noi toate cele 14 participante, în rochițe, fustițe, fundițe, cu unghii roșii, roz, albastre și verzi, cu danteluțe, bucle, turbane, sandale și pantaloni mulați, buze roșii, vișinii, cu străluci și contur, se vede că am meritat. Pentru că am fost bune, rele de bune. Bune de gură, bune de cap, bune de inimă.

Și am pornit la drum s-o cuprindem, dintr-un capăt în altul, pe cea mai bună dintre noi, pe cea mai cuminte, pe cea mai înțeleaptă. Pe femeia de la care avem să învățăm și să învățăm. Moldova.

De ieri până azi, nicio clipă nu mi-a fost rușine că am ieșit din pântecul ei, că am fost plămădită din țărna de la Zloți, apa de la Morovaia, apusul de la Sângerei, că am în ochi verdele nordului și cafeniul sudului. Că sunt una cu ea. Iar în sânge îmi curge vin.

Pentru mine acest maraton este unul al descoperirii. A țării și a femeilor cu care sunt. Și care sunt. O incursiune în verde, albastru, galben. În fierbinte. În rece. În toate culorile și stările pe care le aduce un grup. Un grup de femei diferite.

Eu nu cred că voi ajunge să dorm. Dar cele 7 ore de somn adunate în ultimele 48 de ore, fac cât 16 ore în zile de „pace”.

Diana conduce, eu scriu. Ea are liniile moi. Ea nu se grăbește. Diana e o bucățică de Moldova. Și ea mă duce, iar eu mă las.

Ps: mulțumesc băieților care au organizat această aventură! Jos pălăria!

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: February, 23