dupa 35
Jurnal

“Dupa 35”

Cu 2 luni in urma am implinit 35 de ani. Sunt oficial “dupa 35”. Si vreau sa ajung mai repede la 36.

Intotdeauna am stiut ca la 35 va fi greu. Pentru ca asa mi s-a spus. Si mi-am construit o frontiera. “Pana la 35”. “Dupa 35”. Si acel “dupa” e dramatic, dureros, singur. Ofilit. Si fara speranta.

E foarte greu sa treci peste credintele limitative pe care ti le cultivi de-a lungul anilor. Chiar si atunci cand te uiti in oglinda si te vezi tanara. Chiar si atunci cand te simti mai bine decat la 23 de ani. Chiar si atunci cand stii ca in tine arde tot focul lumii, iar oceanul tau va supravietui aceasta civilizatie.

Frica de incertitudine, de sfarsit, de lipsa, este insa, mai mare. “Nu a mai ramas timp”, “tot ce a fost sa fie mai bun, a trecut”, “de aici si pana la 45 e doar o aruncatura de bat, iar de la 45 pana la sfarsitul vietii e ca de azi pe maine”.

Intrarea mea in 35 e ca o nastere complicata. Lunga. Cu multa pierdere de sange. Cu durere. Si fara anestezie. Sunt inca in travaliu. Inca nu am vazut becul din sala de maternitate. Inca nu am simtit mana moasei. Inca nu am plans. Inca nu am respirat aerul acestei lumi. A lumii “de dupa 35”.

Vreau sa ma nasc odata. Sa simt ca moasa a taiat cordonul, care incepe sa ma cam stranga. Si se respira greu. Si sunt inca pe drum. Si e intuneric. Si am obosit sa tot merg. Hai odata, unde e lumina ceea?

Am atatea de descoperit! Atatea de vazut, de atins, de gustat, de ascultat. Atatea de aflat, de privit. Am atatia pasi de facut. Cu picioarele mele. Fara nicio poveste pe care sa o tarai in spate. Fara nicio poveste pe care sa mi-o repet inainte de somn. Si dimineata la trezire. Despre cat sunt de defectuasa, “nu asa”, ridicola, slaba, fricoasa. Despre cum “dupa 35 de ani” totul trece atat de repede, ca nici nu reusesti sa te dezmeticesti si deja ai loc in cimitir. Despre cum n-am fost iubita. De ce n-am fost iubita. Si cum nimeni niciodata nu ma va vedea. Pentru ca sunt mica. Incolora. Si fara substanta.

Dar pana atunci…

Pana atunci, ma nasc. Si doare.

Foto: Evan Kirby

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: March, 24