Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Dragă redacție

Eu știu de ce femeile devin „scorpii”

Femeile devin scorpii când sunt rănite. Când sunt rănite tare.

Tu ești rănită o dată, tu ești rănită de 2 ori, tu ești rănită de 3 ori, și, la un moment dat, tu zici: gata! Ajunge!

Femeile cred, iubesc, naiv, curat, fără a căuta careva interes. Femeile știu să iubească copilărește. Și, probabil, asta e cea mai frumoasă și sinceră formă de a iubi.

Desigur, nu toate. Unele sunt „scorpii” de la mama natură. Femeile mai devin scorpii când sunt umilite, când cresc copiii singure, unul sau doi, când sunt singure la limita existenței, în gaura găurilor – psihologic, financiar, sub orice formă – iar copii trag de tine.

Copii pe care nu singură i-ai facut, dar singură ii crești. Și atunci când tu te aduni din răsputeri, când strângi la grămadă acele 2 picături de energie care ți-au mai rămas, și iesi din asta, tu devii în mare parte din piatră.

Iar dacă mai reușești să te realizezi financiar și profesional, consideră că ești pe cal. Iar asta tot scorpie te face și tot de piatră. Pentru că tu nu mai crezi pe nimeni, tu nu mai iubești pe nimeni, afară de copii și părinți, tu nu mai iubești pe nimeni, fără ca acel cineva sa îți demonstreze că el merită iubit, pentru că tu ai iubit în avans, ai primit oamenii cum sunt ei, dar asta a lucrat împotriva ta. Tu nu mai accepți un bărbat nerealizat, pentru că tu ești realizată.

Dar voi, apropo, știți cât de dificil îi este unei mame singure să se realizeze? Nu în măsura în care își poate achita facturile și școala copiilor, dar în măsura în care, dacă ea azi vrea să zboare la Paris, să se vadă cu o amică, să își permită.

Tu devii scorpie și știi că, în mare parte, banii îți sunt cei mai buni prieteni, pentru că, dacă i-ai fi avut la un moment dat, când ai rămas singură cu copii, sau în alte situații, tu nu erai azi așa.

Despre cât le este de dificil mamelor singure să se realizeze, mai ales în Moldova, trebuie de scris aparte, doar că fără înjurături nu știu dacă va fi posibil.

Eu mai știu de ce unele fete/femei aleg să devină „fufe”. Pentru că societatea noastră încurajează asta, pentru că societatea noastră promovează asta, creează condiții. Să fii fufă întreținută de vreun nene e mai ușor, decât să faci banii cu mintea. Ca să faci 12 mii lei în Moldova trebuie să cunoști rusa, româna, engleza, și să ai experientă, în jurnalism de exemplu, să fi citit câteva sute de cărți. Și să muncești continuu. Iar asta e greu. Și banii ăștia nu îți ajung să achiți întreținerea, creditul pe mașină? Care trebuie alimentată, pentru că tu ai nevoie de ea să duci 2 copii mici pe ploaie la școală și la grădiniță. Iar o „fufă” are grijă să arate bine și să își ducă Porsche-ul pe care i l-a cumpărat iubi la spălat. Și eu o înțeleg.

Ea este fufă, dar să fim sinceri, are viața la care eu parțial visez. Face procedurile cosmetologice pentru care eu tre să pun deoparte câteva luni și merge în vacanță unde eu posibil să ajung după ce îmi zburutucesc copiii. Posibil! Ea nu se gândește cu ce să achite creditul pe o mașină de 4000 euro și nici nu face traduceri la 12 noaptea.

Și eu le înțeleg de ce ele aleg această cale. Multe din ele sunt fete de la țară, care nici nu au visat la așa viață. Iar mai ales în Moldova să fii frumoasă e mai convenabil decât să fii inteligentă, școlită și cu moravuri.

Text: Anonim

Foto: freestocks.org/Unsplash

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: September, 21