Din viață

Evaluare anuală a stării viselor personale

Să visezi nu costă bani. În schimb, poate aduce bani.

Faptul că am atins o anumită vârstă, ne-am făcut o familie, sau ne-am cumpărat un apartament și o mașină, sau toate împreună, sau poate nimic din acestea, nu schimbă prețul unui vis. Să continuăm să visăm și să credem în visele noastre este ceea ce ne ține la suprafață, atunci când rutina ar putea să ne tragă la fund.

Ceva timp în urmă, am simțit că am intrat într-un impas și că am pierdut acea stare ușoară pe care ți-o dă capacitatea de a visa. Le aveam pe toate pentru a fi destul de nefericită, deși motive aparente nu erau. Am fost pusă în situația să decid, cu inima plină de frică și nesiguranță, că trebuie să-mi urmez drumul, no matter what. Așa visele au revenit în viața mea. Fascinată de prezența și puterea lor, am început să le cultiv cu pasiune, cu disciplină, de parcă aș avea un contract semnat cu ele, pe care trebuie să-l onorez. Recunosc, nu întotdeauna îmi reușește.

Viața a devenit mult mai clară, iar resursele au început să se acumuleze.

Asta m-a făcut să văd șirul logic – când faci ceea ce crezi că trebuie să faci, contribui la generarea energiei pentru activitatea respectivă, ceea ce duce la acumularea resurselor, ca să poți continua activitatea care îți dă energie.

Datorită viselor, am învățat să stabilesc priorități, să spun „nu” în situațiile care nu m-ar avataja pe termen lung, chiar dacă o parte din mine ar spune „da”, să întrerup relații care mă epuizează emoțional, să închid uși, pentru a putea deschide altele, să aștept și să mă bucur pentru orice pas făcut în direcția potrivită.

Urmarea viselor m-a convins că nu avem nevoie de multe lucruri.

Ba, mai mult, din cauza lucrurilor pe care le adunăm în jurul nostru, nu mai vedem nimic.

Drumul e lung. Uneori anevoios. Sunt foarte multe de făcut. (Și asta e minunat!) Fricile, însă, au scăzut. Pe de o parte, de aceea că mă cunosc mai bine și știu când acționez eu, cea adevărată, și când vreo frică din mine, veche de când lumea și nemulțumită că are tot mai puțin spațiu. Pe de altă parte, de aceea că înțeleg că viața, în această stare fizică în care o trăiesc acum, are un sfârșit, și este la îndemana mea să aleg între a mă lăsa condusă de frici în timpul rămas sau să fac ceea ce trebuie să fac.

Text: Diana Guja

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: May, 24