Jurnal

Fată sau băiat?

Aseară jurnalista Arina Kholina (cea care a devenit cunoscută cu articolele sale despre sex de pe snob.ru) a scris (găsiți notița și pe Facebook, și pe Instagram), despre cum treptat dispar barierele dintre masculin/feminin și cum (mai ales) generația nouă se îmbracă fără a ține cont cărui gen sunt adresate hainele.

Pentru mine tema aparteneței la un anumit gen și felul în care mă îmbrac sunt actuale. Până a slăbi, nu prea întrezăream în mine partea androgină, deși o visam. Și, deoarece nu vedeam vreo alternativă, mă îmbrăcam așa cum se îmbracă o femeie obosită și apatică, dar care se vede constrânsă să respecte semnele exterioare ale genului său. Pe scurt, mă simțeam greoaie, mămoasă și nu-mi permiteam „fantezii”.

Când am slăbit, foarte multe s-au schimbat. Fundamental. A fost un proces global, care a adus cu sine schimbări interioare, inclusiv de gândire. Gândeam altfel, de aceea slăbeam. Slăbeam, de aceea gândeam altfel. De parcă toate kilogramele care s-au dus, n-au fost decât niște straturi de tencuială care ascundeau eu-ul meu autentic. A fost nevoie de o revoluție internă, ca să pot da jos tot ce mă ținea într-un punct mort.

De atunci e altfel.

Sunt perioade când mă simt băiat. Nu bărbat, ci băiat. Adolescent. Când mă îmbrac și mă port ca un băiat. E o stare naturală, organică. La început, însă, nu știam dacă trebuie să lupt cu ea sau dacă ar trebui să decid cumva ce sunt: băiat sau femeie? Să decid, ca să pot fi ceea ce am decis. Treptat, am început să ies din schema „ori așa, ori așa”. Mi-am permis să fiu ambele.

Sunt perioade când mă simt femeie. Când vreau rochii, paiete, bijuterii, pantofi cu toc, unghii roșii, buze roșii, ciorapi plasă – tot ce pentru imaginarul meu înseamnă o femeie. Mi le ofer.

Și sunt ok. Chiar și atunci când nu vreau să fiu nici una, nici alta.
Pentru că sunt și așa zile. Când tot ce știu este că sunt suflet și asta îmi e suficient. Atunci nu mai contează nicio caracteristică de gen. Oricare ar fi el.

Bună dimineața ❤️

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: August, 19