Din viață

Fii barbatul visurilor tale

Vorbeam azi cu cineva despre dorinta femeilor de a-si gasi o partida interesanta. Stiti si voi – barbat nici prea tanar, nici prea batran, sa arate bine, sa fie deja cu casa, masina si, de dorit, o afacere sau, cel putin, un salariu bun, stabil si cu perspectiva de crestere. Sa fie o persoana cu statut, cu relatii, sa fie cult, educat, bun la suflet, sa vrea copii, sa o iubeasca pe mama-soacra si sa sustina emanciparea femeilor. Dar nu tare, ca altfel n-o sa vrea sa-si intretina sotia.

Nimic nou, o sa-mi spuneti. Posibil.

Cel mai curios este ca femeile care cred ca ele sunt primele care ar merita un astfel de barbat, nu prea au ce oferi in loc. Fizicul lor este mediu sau, uneori, mai jos de mediu. Sportul sau orice fel de activitate fizica intensiva nu intra in planurile lor, pentru ca ele considera ca trebuie sa fie iubite pentru suflet bun si gingasie feminina, pe care ele isi imagineaza ca o au in surplus.

Inteligenta lor oscileaza undeva intre 7 si 8, pe o scara de 10 puncte. Desi, 7 si 8, cred ca e un scor foarte bun. De obicei, aceste cautatoare de partide bune nu stralucesc intelectual. Cartile de non-fictiune sunt prea obositoare pentru ochii lor. Romanele lui Dostoievski prea deprimante. Piesele lui Ionesco prea… absurde. Si, in general, cui ii trebie literatura, cand poti sa citesti despre cum sa atragi barbatul viselor tale, punand sub perna un fir de par sau purtand fuste lungi si par despletit?

Si, evident, aceste femei nu o duc foarte stralucitor la capitolul material/financiar/economic, altfel ar fi preocupate de altceva. De obicei, ele nu se bucura de vreun statut social, nu au un cerc de cunostinte divers, nu au relatii importante, iar daca le au, ele se datoreaza parintilor sau unor prietenii mai vechi.

Scurt pe doi – viata lor nu este o vesnica sarbatoare, desi ele tare si-ar dori aceasta.

Nu inteleg inca bine de unde, dar de undeva aceste femei totusi au preluat convingerea ca tot ce trebuie sa faci, ca sa atragi un barbat bine, este sa iti doresti aceasta. Ca simplul fapt ca existi, atat de unica si exceptionala, dar ele anume asa se vad, este suficient ca EL sa apara in viata ta, pentru a se incalzi de la caldura ta, a se umple de viata de la energia ta, a vedea drumul din fata, datorita luminii pe care o emani…

Simtiti neconcordanta cu ceea ce avem? Adica, avem o femeie care nu investeste putin sau deloc in imaginea ei, in cresterea intelectuala, care se teme sa riste, sa caute oportunitati, sa se lanseze in proiecte care i-ar aduce capital social si ea cauta un barbat care face exact opusul – investeste in imagine, isi antreneaza mintea, risca, cauta oportunitati, se lanseaza in proiecte noi pentru a se impune si mai mult in mediul sau.

Si acum, atentie, intrebarea de un milion de euro – de ce un astfel de barbat ar vrea sa-si lege viata de o astfel de femeie?

Dragilor care cautati astfel de solutii problemelor pe care le aveti, inspirandu-va din povesti cu printi si printese, cenusarese si alte tarancute care au ajus regine, adevarul este ca povestile sunt despre lumea noastra interioara (in acest sens, recomad cartea „Femeile care alearga cu lupii” de Clarissa Pinkola Estes). Iata un detaliu, cunoasterea caruia poate schimba foarte multe lucruri in viata voastra.

Daca sa vorbim in termeni foarte pragmatici – de ce un barbat bine pozitionat si-ar dori o femeie care nu are si nu prezinta nimic? Ca sa fie mai simplu, haideti sa inversam situatia – sunteti femeie, aratati bine sau foarte bine, investiti mult in imaginea voastra, sunteti cunoscuta in mediul vostru, financiar sunteti ok, dar tindeti spre mai mult, aveti cateva proiecte concomitent, nu va opriti niciodata din invatat, aveti un cerc extins de cunostinte, va place viata pe care o aveti, calatoriile si activitatile cultural-artistice sunt prioritare in timpul vostru liber – veti dori sa va legati viata cu un barbat care nu are nimic si nu prezinta nimic?

Oare femeile care isi doresc o astfel de relatie, nu inteleg ca se pun in situatia de a semna un contract pe alb si ca termenul de „mezalianta” nu a fost anulat? Si nu va fi, atat timp cat vor exista casatoriile. Iar acestea vor exista, atat timp cat va exista proprietate privata. Si oare ele nu inteleg ca oricat de mare n-ar fi pasiunea cea dintai (care poate doar lor le pare „pasiune”), tot ceea ce va urma va duce la dependenta lor de sotul atotputernic? Intr-o zi ele se vr trezi fara cariera (pe care niciodata nici n-au avut-o), fara bani, fara proprietati, cu pielea flasca, cu kilograme in plus, fara prietenii valoroase, fara relatii, fara un pamant ferm sub picioare, pentru ca tot de ce au fost in stare a fost visul despre Cenusareasa care s-a maritat cu printul.

Am eu o vorba pe care o adaptez la diverse situatii legate de relatiile cu sexul opus – fii barbatul pe care vrei sa-l ai. Nu, asta nu inseamna sa iti faci un spate lat si sa-ti micsorezi sanii. Asta inseamna sa faci tu pentru tine tot ceea ce astepti de la barbatul visurilor tale.

 

Imagine: Camelia Cordeiro

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: May, 19