Maraton

Gelozia abuzivă

Am avut si eu o palma în viaţa mea de la el, care m-a făcut sa zbor în perete, iar ce a urmat a fost ca prin ceaţă, ma ţin minte culcata pe pat, iar el deasupra cu mainele la gâtul meu, nu credeam ce mi se întîmplâ, apoi alungată din casa cu tot cu catrafuţe. Cel mai rusinos a fost sa ma duc luni, la lucru si colegele sa intrebe, ce ai sub ochi? 

 

Raspunsul lui a fost ”Eu nu te-am batut, ţi-am tras o palmă.

 

Eu l-am iubit şi am iertat.

 

Cel mai greu de suportat, însă, a fost abuzul psihic. Aproape 8 ani de zile, la fiecare 2 saptamiini du-te si la fiecare 2 saptamini vino. Acel du-te era urmat de cele mai frumoase cuvinte la auzul cărora o femeie înfloreşte „curva” „huisoscă” etc, terorizări de genul „cine a sunat?”, „cine a scris?”, „da sa verific posta”, „tu precis nu ma amăgești?”, „de ce ai venit mai devreme acasă?„, „faci miniet şefului”. Mesaje de dimineata “ni-i greaţă de tine, azi să pleci”.

 

Eu am iubit întotdeauna sa ma îmbrac bine si multi considera ca am gust, dar toți acești ani, fără sa-mi dau seama am început sa port, „ceva”, ceva ce nu m-ar scoate in evidenta, ceva neutru, ca sa evit un nou scandal/suspiciune, căci dacă ma machiez, e machiaj „boevoi” si nu e voie. M-am prins intr-o zi ca merg cu capul aplecat, iar dacă atrag privirea unui bărbat, pe loc ma simțeam vinovata „curva”, chiar dacă mergeam singura pe strada.

 

M-am îndobitocit, m-am pierdut, nu mai înţelegeam cine sunt şi nu vedeam cum pot sa ies din “povestea“ asta, îmi părea fără sfârșit. Avea o putere enormă asupra mea, ştia foarte bine, iar eu nu puteam rupe lanțul ce mă leagă. Sănătatea mea fizică suferea din cauza celei psihice. Diagnoza – depresie.

 

Eforturi maxime mi-au trebuit sa încep să văd lumea frumoasă din nou, scrâșnind din dinți să pot nu-i răspund, să pot să-l refuz.

 

A fost nevoie sa apară altă persoană în viața lui, ca sa ma elibereze totalmente şi, cu toate ca știu ce o așteaptă pe ea, Eu îi sunt recunoscătoare.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: May, 23