Social

Gradinita kafkiana

Un mesaj de la o mama, care trece printr-o situatie aproape kafkiana impreuna cu copilul ei care frecventeaza gradinita nr. 46.

 

„Vreau sa va spun si eu cazul si cosmarul prin care trec cu copilul meu de gradinita. Spuneam […]ca e greu sa fiu si corecta si agreata de educatori si copilul sa nu sufere. O sa aduc citeva exemple, dar e adevarat ca am tare multe de povestit. Cred ca ati inteles ca eu sunt mama care intotdeauna m-am revoltat cind am gasit ca lucrurile nu merg bine la gradinita. S-a inceput cu aceea ca feciorul meu plingea tare cind il duceam la gradi, nu plingea, dar facea isterie, se tinea de copaci, de garduri, de ce gasea, numai sa nu-l bag in gradinita. Evident ca nu am putut ramine indiferenta si am discuat cu educatoarea careia i-am explicat ca nu am la ea pretentii, dar as vrea sa stiu de ce copulul face isteria asta. Am adus si un psiholog si ea m-a luat totusi la ochi, crezind ca eu am ceva impotriva ei personal. De ce zic ca m-a luat la ochi ? De aceea ca atunci cind un copil l-a batut tare pe al meu de mai nu i-a scos ochiul, am abordat aceasta la sedinta si ea mi-a spus raspicat „Cred ca nu l-a batut degeaba, ceva a facut”. Deci, ati inteles metoda de „educatie” pe care Dna educatoare a adoptat-o. Mai tirziu, de- lungul anilor (copilul este in ultimul an de gradi) au fost multe si marunte, sa zic asa, impotriva copulului meu: deci 2 ani in urma copilul meu a dormit la al 2 etaj in patuc, cind favoritii dormea la 1, anul trecut, am aflat cu stupoare, ca copilul meu nu a avut pat si a dormit de fiecare data in patul copului care lipsea de la gradi. Apoi a fost un caz cind un baietel cu care el se batea des, in tmpul pauzei de pranz, cand toti dormeau, a mers la toaleta, a facut treaba mare, a luat rahat pe degete si l-a uns pe cearsaful feciorului meu. Cind m-am revoltat, stiti ce mi-a spus mama unui copul care e cu datul banilor „Pai vezi, C. mai taci si tu, ca tot tie si copilului va faceti rau. Copiii aud acasa ce vorbesc parintii si de asta a facut asa” Si sirul continua. Eu, in continuare nu accept metodele lor salbatice, nu dau bani, deci am ramas pe pozitiile mele, dar mi se pare ca feciorul meu sufera. El este, totusi dat la o parte. As vrea sa cred ca mi se pare, dar nu-i asa, am mai multe dovezi. Voilà.

Am 3 sau 4 scrisori trimise directoarei. Nici la una nu mi-a dat raspuns in scris, asa cum se cuvine. M-au chemat si am discutat si mi-au spus ca vor lua masuri si ca totul va fi bine. Deci, nu ai cu cine vorbi. Ele nu au obisnuinta sa dea un raspuns in scris… E strigator la cer.”

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: February, 28