Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Copii

Grunge is not dead

Vine si ziua in care te trezesti ca nu mai suporti muzica pe care o asculta copilul tau. Inchizi ochii, ii multumesti in gand lui Dumnezeu ca esti in anul 2016 si ca, Slava Cerului, din televizor nu se mai aude Coco Jumbo si nici La Bouche, si muzica, in linii generale, e tare ok si, daca ai fi acum intr-un supermarket, deloc nu te-ar enerva.

Dar tu esti acasa. In fiecare zi acasa. Si in fiecare zi repertoriul nu se schimba. Nu se schimba! Si asta te zgaraie la nervi mai ceva ca vecinul de jos care urla in fiecare dimineata si seara: „Zae***la, du-ti nah***. (Asta el asa vorbeste cu sotia, fata de copii. Si fata de vecini.) Dar copilului ii place. Muzica il ajuta sa se concentreze. Na, copilului ii place muzica. Doar n-ai sa-i interzici copilului sa asculte muzica.

Cand copiii devin adolescenti, noi, parintii, avem un soc. Si socul nu vine atat de la copil, caruia i-au aparut niste chestii stranii pe corp si in voce, si pe fata, cat de faptul ca, iata, tu ai copil mare deja. Si acest copil mare, care asculta muzica ce te scoate din minti, el al tau. Adica, tu esti parinte. Intelegi? Tu! Aici nu exista nicio mama plecata in Italia sau in expeditie in Atractica, mama esti chiar tu.

Da, da, tu, care in adolescenta iti promiteai ca vei fi cea mai buna prietena a copiilor tai in adolescenta lor. Si nici nu-ti putea trece prin cap ca, la putin peste 30 de ani, vei detesta muzica pe care ei o asculta. Ca te va enerva o muzica destul de ok! Tu precis nu puteai sa-ti imaginezi ca la trezeci si ceva de ani, iti vei pune deja intrebari despre batranete, despre pensie, despre siguranta finanaciara, iar in acelasi timp ai continua sa te intrebi daca face sa iesi seara de Dragobete in club. Si ca balanta ta interioara ar innebuni, pentru ca pe ambele lui talere, la intervale egale de timp, se va spanzura cate un gand:”Toti acolo is narcomani, stai acasa fimeie hai!” sau „Mai iesi si tu din casa, mai vezi ce face lumea, ai sa te tampesti altfel”. Si tot asa. Iar in acest timp, langa tine, pe pat, e trantit un copil, care treaba nu are cu toata educatia pe care incerci sa i-o bagi pe gat, nu de aceea ca ar avea vreun efect benefic asupra lui, ci mai degraba, de aceea ca asa iti este comod. El vrea sa asculte muzica asta si nu alta, el vrea acum branzica glazurata si o mie de ani lui nu-i trebuie supa ta dietetica. Acest copil, care iata chiar acum striga:”De ce ma impui sa mananc atunci cand nu mi-i foame?”

Da’ chiar, de ce? In care zi ti-ai uitat toate planurile din adolescenta? In care zi ai pierdut simtul frumosului si libertatea, si spontanietatea? In care zi, doua maini nespalate au devenit problema numarul unul, in lumea ta care a devenit ingusta si searbada? In care zi, borsul, pe care in copilarie il varsai in veceu, atat de mult nu-ti placea, a devenit atat de important, incat esti gata sa nu vorbesti copilului tau o viata, din cauza ca el nu vrea bors?

Huo… Noi asa nu ne-am inteles. Tii minte ziua, erai in clasa noua, cand mama primei tale iubiri a venit sa asiste la lectii? Pentru ca auzise ca I. al ei se inhaitase cu o tipa in bocanci si fusta foarte scurta? Tii minte cum arata femeia ceea, care era gata sa te inghita, doar pentru ca tu nu reprezentai in ochii ei fata pe care ea si-ar fi dorit ca baiatul ei sa o iubeasca? Si poate nici nu era vorba de dragoste. Nu. Si nici nu era vorba ca ei i-ar fi pasat macar trei secunde de ce-si doreste I. Nu. Femeia ceea, femeie care e existat in viata fiecarei adolescente care a purtat vreodata bocanci sau par verde, era despre un posibil viitor in care toate noi, mamele de azi si de maine, vom ateriza. Viitorul in care noi juram cu mana pe bors, ca pe o carte sfanta. Cand noi urlam la copiii nostri si le spunem cat de tare ne-a ros urechile muzica lor goala, sterila, debila. Ca iata pe timpul nostru….

Viitorul in care noi devenim sau am devenit deja tantele celea inacrite, pentru care fiecare barbat trecut de 25, necasatorit si fara borsetka, este un narcoman. Sau potential maniac pedofil.

Da? Asa crezi?

Grunge is not dead, baby… grunge is not dead.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: September, 21