Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Fete pe drum

Ideaal. Jurnal de bord II

Ziua de ieri a fost grea. O zi de plumb pe care abia o mai duci. La 6 seara eram gata să i-o arunc căpitanului în față. El țopăia cu căruțul prin supermarket. Punea întrebări. Apoi singur își răspundea. După ce am băgat cu greu toate cumpărăturile în mașina lui micuță, având mare grijă să nu amestec pungile pentru penișă cu cele pentru iaht, m-am așezat în față plină de speranță. Încă puțin și voi coborî în cabina mea, îmi voi face un ceai, îmi voi întinde ciolanele, voi răsfoi o carte… Oricum, orele pe azi le-am împlinit. Dar nu… Căpitanul avea alte planuri. Să ducem cumpărăturile pe iaht. Să nu lăsăm treaba de azi pe mâine.

Am ajuns, am tras mașina pe chei, am descărcat tonajul. Eu am luat ce e mai ușor. Posibilitatea să mă scald în canal, cu tot cu geacă, pașaport, răceală și ciclu, era penultimul lucru pe care mi-l doream. Am târăit până la iaht câteva baxuri de Coca-Cola și Fanta, m-am despicat în două până am urcat cu ele pe iaht (de-ați vedea cum urcă mama căpitanului, de 76 de ani, ați plânge de rușine), am inhalat preț de câteva minute mirosul de vopsea și petrol din interior, m-am rugat în gând ca acesta să dispară până vom pleca cu iahtul până la Paris. Altfel dorm afară și fac pneumonie.

Când am ajuns pe penișă mi-am făcut cruce cu limba în cerul gurii. În sfârșit. Începuse să plouă mărunt și enervant. Am coborât în cabină. Doamne, câtă fericire să ai tăi doi metri pătrați!

Peste o oră m-a sunat căpitanul. El s-a schimbat, s-a relaxat, pot să vin să gătim. Aici trebuie să menționez că sunt oameni care sunt foarte diferiți în dependență de oră. Seara căpitanul e ca Cenușăreasa care se pornește la bal. Alt om.

Ieri am gătit midii. Pentru prima dată. Am găsit o rețetă pe un site franțuzesc și dă-i bătaie! Au ieșit foarte bune. Căpitanul se lăuda iubitei la telefon că a vrut să mă facă fericită și mi-a cumpărat midii. El nu știe încă adevărul.

Ziua s-a încheiat cu o ploaie cu stropi mari, de sfârșit de toamnă. A curs mult și greu peste plumbul lăsat.

Dimineața de azi a fost glorioasă, scăldată în lumina pe care o găsești doar în această parte a globului.

Acum iar e plumb. Și iar plouă mărunt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: September, 21