Dragă redacție

In subconstientul poporului nostru, daca ai cancer este egal cu esti pe moarte

In urma cu multi ani, am avut o interventie chirurgicala la san, la Institul Oncologic. Am aminat aceasta interventie mai multi ani, tipic. Ceea ce este distractiv e ca am luat decizia de a ma opera in urma participarii la un training de management, in care o idee zicea ceva de genul ca aminarea luarii unei decizii nu este luarea deciziei propriu zise, sau problema trebuie rezolvata de la radacina, nu mai stiu exact cum suna ideea in capul meu.

Revenind la interventie, desi mi s-a sugerat sa ramin peste noapte, am preferat sa nu. In citeva ore petrecute acolo, in „camera” cu alte paciente, deja te apuca gindurile triste, sa-i zicem asa. Si asta nu doar datorita a ceea ce am auzit si vazut la alte paciente, dar datorita felului in care este gindit acest sediu, probabil valabil si pentru alte spitale. Este pur si simplu sumbru, intuneric, la propriu.

Cancerul cred, apare si se naste in creier, cei care cistiga lupta o cistiga tot acolo, in capetele lor. Ar fi bine sa avem minti luminate in functii de conducere, care sa inteleaga ca este nu doar necesar, dar vital sa existe L-U-M-I-N-A, soare in astfel de spitale si nu numai. Intunericul naste intuneric, lumina – lumina.

Revening la Spitalul Oncologic, medicul care m-a operat, mi-a redat increderea in umanitate, desi fara recomandari, insinuari si spagi, pur si simplu, era un om tare de treaba, m-a „tratat” de parca sint ruda sau vecina lui. Deci Speranta exista.

Mai zicea cineva ca cine crede ca subconstientul nostru este indivdual habar n-are ce vorbeste, pentru ca el partea unui subconstient colectiv. Ei, eu cred ca in subconstientul poporului nostru este ideea ca daca ai cancer este egal cu esti pe moarte, istorii din astea cu oameni care au invins cancerul nu sint putin credibile, probabil ar fi bine sa tratam aceasta boala la fel ca oricare alta, cu acelsi nivel de gravitate. Nu degeaba zicem ca pestele de la cap se strica.

 

Text: C.C.

Imagine: Jon Eric Marababol

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: June, 25