Dragă redacție

Ingerii care se pierd sau strigatul mamei care nu-si mai recunoaste copilul

Sunt citeva luni de cind nu-mi mai recunosc copilul. Are 11 ani si 4 luni. Dar aceste 4 luni au o istorie aparte. O istorie cu emotii, lacrimi, minciuni si pina la urma cu… EXMATRICULARE!!

Dar pe rind cu toate!! Sunt o mama divortata care nu are luxul de a-si vedea copilul zilnic. E pentru ca nu sunt in Moldova. Fata mea a ramas cu alti membri de familie, dragi mie si ei- bunica si strabunica (care e inca in forta) si tatal care, chiar de nu locuieste momentan cu ea, o vede cu regularitate si o monitorizeaza cu strictete, pina mai acum citeva saptamini. Pentru ca acum e in “inchisoare”. Adica la el.

A trait emotii mari de fiecare data cind plec, emotii cind prietenul ei (!) a inceput sa prieteneasca cu prietena cea mai buna, cind prietena cea mai buna a tradat-o si o vorbeste pe la spate, cind tatal nu o intelege si atunci cind zilnic se ciocneste cu invidia colegelor! Pentru ca e desteapta si frumoasa (asa se crede si o lasam sa o creada si ea), pentru ca are una din cele mai bune reusite, pentru ca are stick pentru telefon si pentru ca se pricepe in multe. Si cinta. Si danseaza. Si pentru ca o plac baietii. Da! O plac baietii! Si stie sa fie parte din gasca! (La virsta ei eu nici nu imi puteam imagina asa ceva)!!!

Si iata ne trezim ca ingerasul nostru aduce stiri proaste de la scoala, de la profesoara, de la colegi si de la parintii acestora. Micile incidente nici nu se considera deja, au intrat in rutina zilnica. Ceva mai nou a aparut ca s-a batut si flocait la stadion cu una din colege care ii poarta pica, asa ca in filme, dramatic, la pamint, cu pilcuri de par si cu gasca impartita in doua – majoritatea tineau cu ea – baietii! Refugiile in padurea care e alaturi cu “prietenii” care sunt dornici de a incerca ce-i bautura si poate pe viitor fumatul, cu intoxicatia prietenului, care e tot colegul ei de clasa, dar e fostul prietenei cele mai bune… Si tine la el mai mult ca orice… pentru ca a sustinut-o…. si care si-a pierdut constiinta atunci cind a tras primele gituri de nu stiu ce a gasit fiica-mea prin dulapul pentru “oaspeti” si a fost foarte generoasa pe ascuns sa-i ofere. A doua zi baiatul a primit verdict de la medic “intoxicatie alcoolica”… Asa net-net la 11 ani. Maica-mea l-a culcat si l-au veghiat toti, pina venise mama-sa sa-l ia (mama era la tara).

Exmatriculata pentru purtare indecenta si poreclirea profesorilor (astea sunt invinuirile)!!!! Asta a fost ultima picatura! Cu lacrimi de crocodil mi-a jurat ca nu a putut spune asa ceva, neavind niciun motiv. Eu nu mai am ce crede! Ma sradui s-o inteleg si sa vorbesc cu ea prieteneste, ca, de altfel, nu mai ajunge informatia la mine, nici sa visez!!! Si ma intreb, mai are cineva asa problem adolescentine… Nu mai stiu!!! Please HELP!!!!

 

Text: Anonim

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: March, 22