Dragă redacție

Îşi merită oare Clubul de dans sportiv „Codreanca” reputația?

Experienta unei mamici si a copiilor ei intr-un club de dans sportiv.

 

În luna septembrie 2013, noi am decis să ducem fetițele noastre, Bianca (5 ani) și Andreea (3,5 ani) la Clubul de dans sportiv „Codreanca”. Costul lunar de frecventare a orelor era de 350 lei pentru copil, iar pentru al doilea achitam 260 lei. Bon de plată sau cec pentru achitarea lunară nu am primit niciodată, la fiecare solicitare ni se răspundea că contabilul nu este pe loc.

Condițiile sanitare erau groaznice. La primul etaj, unde copiii dansează, mirosea mereu a WC, iar sala de dans era atît de murdară, încît copii veneau acasă cu hainele negre după fiecare antrenament. Vestiarele erau distruse și murdare, iar copiii erau atît de mulți, încît nu aveau spațiu pentru ași schimba hainele. Cu toate acestea, am trecut cu vederea aceste neajunsuri pentru că fetiţele erau dornice să meargă la dansuri şi eu eram încântată de pasiunea lor. Totuşi, experienţa ce a urmat a fost ultima picătură.

Pe 22 februarie 2014, în incinta sălii de dans de la Botanica, a fost organizat un concurs. Pentru participarea copiilor la cest concurs am achitat câte 50 de lei de copil, cît și bilet de intrare pentru fiecare matur – 50 de lei. Pentru aceste „taxe”, la fel nu am primit cec sau bon de plată. Şi de parcă asta nu era de ajuns, d-na antrenoare (Olga Ivanova) ne-a obligat să coasem rochiţe fetiţelor. Bineînţeles la croitoria din holul clubului de dans „Codreanca”, din strada Ion Creangă.

În ziua concursului ne-am prezentat cu copii la orele 10 în sala de dans de la Botanica. Acolo erau copii de toate vîrstele, de la 3 la 16 ani (aproximativ). Era o aglomerație de nedescris. Copii nici măcar pe ringul de dans nu aveau loc. De la orele 10.00 pînă la 12.50, copilașii erau mutați dintr-un loc în altul şi nici urmă să înceapă concursul. Picii au început să plîngă. Fiind flămînzi și stresați, deja refuzau să meargă să danseze. Abia pe la ora 13:00 a intrat pe ring prima grupă de dansatori (20 de copii din 120). Copiii au prezentat rezultate mult mai slabe decît la antrenament, din cauza supra-oboselii. Cînd a revenit Bianca (5 ani) din ringul de dans, a cerut apă și un covrig. Dna antrenoare, Olga Ivanova, a lovit-o peste mînă. Covrigul a căzut jos, iar copilul a început să plîngă. Antrenoarea brusca și striga la toţi copiii care urmau să intre pe scenă. A apucat-o şi pe Andreea (3,5 ani) de-un braț, încercînd s-o împingă pe scenă, dar micuța s-a speriat și s-a aruncat la picioarele mele. Atunci cînd i-am cerut să înceteze agresivitatea aceasta față de cei mici și să nu-i mai bruscheze, dînsa mi-a spus că îmi pot lua copiii și să plec, insultîndu-mă obraznic.

Mi-am luat copii și am plecat. La ieșire m-am adresat doamnei Guzun, fiica dlui Petru Guzun, Preşedintele Federaţiei de Dans Sportiv din Republica Moldova, cît şi Preşedintele Clubului de Dans Sportiv „Codreanca”. I-am spus că un astfel de comportament este inadmisibil, dînsa însă, mi-a răspuns cu strigăte și mi-a arătat ușa.

Pe parcursul lunilor frecventate, am asistat la mai multe episoade în care antrenorii insultau şi loveau copiii. Această atitudine nedemnă de un Club de dans sportiv cu renume este Rușinoasă! Și atunci mă întreb, de ce părinții își lasă copii să fie bruscați, loviți și umiliți? De ce „Codreanca” obține performanțe în dans, numai lovind copii peste spate, bruscînd și strigînd? Este de neconceput această atitudine față de copii și părinții lor. Este inadmisibil un astfel de comportament!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: May, 23