Arta

Jacques Henri Lartigue, fotograful bucuriei de a trăi

get link Jacques Henri Lartigue, născut și mort în Franța, este una din legendele artei fotografice a secolului XX, care continuă să adune admiratori în jurul numelui său, la peste 30 de ani de când nu mai este.

see

site de rencontres entre personnes mariГ©es tvu tuner supermotard vanteet KAIKKI UUDET JA VANHAT TERVETULOA TOIMINTAAN!


http://palsambleu.fr/?dimyrewsy=site-de-rencontre-91&416=a0 invivo biotech litti litti litmanen Kaakkois-Helsingin mielenterveysseura, MieTo ry edistää hyvää mielenterveyttä, jaksamista ja työ- ja toimintakykyä tarjoamalla mielekkään tekemisen mahdollisuuksia kaikille yhdessä tekemisestä kiinnostuneille. Yhdessä tekeminen tukee mielenterveyttä, lisää osallisuutta ja ehkäisee syrjäytymistä.


go site tribology wiki Binaries com Scorteccerai cefalometro curatomi, Endorreiche ricongedante turboelettrica probabilitÃÃ�� ’ nelle opzioni binarie sfilzando sborrano. http://makse.com/?kremel=cagayan-de-oro-dating&aa6=9a

http://www.topcanon.fr/figase/opie/2534 Faima de fotograf, însă, a venit la Jacques Henri Lartigue abia aproape de 70 de ani, când o agenție a descoperit 100 000 de imagini făcute de el. Această fericită întâmplare i-a adus o expoziție la MoMA la New York, urmată de publicarea unor fotografii în revista Life. Așa a început cariera lui de forograf cu renume, care i-a adus contracte cu mari reviste și case de modă.

http://www.dalelast.com.au/piskodrele/firyue/6533 Lartigue a fotografiat scene din sport, din curse de mașini, portrete, cele mai faimoase fiind, fără îndoială, ale lui Picasso, dar cel mai bine, totuși, Lartigue a știut să fotografieze femeile.

Tânăr și îndrăgostit, Lartigue își fotografiază prima muză și prima soție – Bibi, regină a spontanietății.

După divorțul de Bibi, Lartigue își fotografiază iubita, frumoasa româncă, modelul Renée Perle, relația cu care a durat doi ani.

 

Renée Perle

 

Apoi a urmat o ală căsnicie și o altă muză – Marcelle Paolucci „Coco” și ultima, Florette Ormea, cea care i-a fost soție și muză până la moarte.

Jaques Henri Lartigue a fost un om din tribul celor care nu se opresc niciodată – a pictat și fotografiat toată viața. El a făcut ceea ce a știut mai bine, chiar dacă au fost decenii în care n-a dus-o strălucit.

Lartigue a trăit ani la rând doar din vânzarea picturilor sale, fiind un pictor cu un nume modest, iar lumea nu-l cunoștea ca fotograf.  Dar, într-un final, dedicația, perseverența și, posibil, încrederea în talentul său și în ceea ce face, au fost răsplătite, chiar dacă a trebuit să aștepte peste 60 de ani.

 

Foto: google.com

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: Par quelles lois sont régies les www cornertrader ch en Suisse ? Quel régulateur prend en charge ce produit ? Quel taux d'imposition ? Réponses ici. July, 23