Femei

„The key to my heart? A man that smells like a vagina”

Cu toti am vazut panouri publicitare pentru pneuri, reprezentate intre doua picioare de femei. Sau pentru garduri. Tot cu femei. De fapt, mai greu ar fi sa gasim panouri si spoturi publicitare din care femeile ar lipsi sau, daca ar fi prezente, ar fi imbracate si ar purta un mesaj valoros. Si aceasta in orice tip de publicitate – de la cele mai ieftine, de genul celor de pe strada Industriala din Chisinau pana la cele high end cu bugete de milioane si picioare goale purtate de nume sonore.

 

Agentia de publicitate Badger & Winters, cu sediul la New York, a decis sa sparga cercul vicios si sa lanseze un video cu titlul „We Are #WomenNotObjects”, care vine sa scoata la suprafata cele mai sexiste imagini din campanii publicitare renumite, dandu-le un sens nou, prin replici cu aer de pornografie, care, de fapt, se potrivesc perfect continutului lor vizual, in care femeile apar in ipostaze de obiecte sexuale, lipsite de personalitate si demnitate umana.

 

madonna

Directorul agentiei, in lista de clienti a careia gasim si companii cu un public preponderent feminin, ca Avon si Vera Wang, este si ea femeie, Madonna Badger. Aceasta initiativa este un punct important in cariera sa, dar si in viata personala.

 

In anii 90, Madonna Badger a fost autoarea unei campanii publicitare pentru Calvin Klein, in care Kate Moss, atunci foarte tanara, aparuse topless, fapt care a marcat-o pe ultima, pana a-i produce o cadere nervoasa. Astazi Badger isi recunoaste vina pentru deciziile de a folosi corpul femeii ca momeala cu caracter vadit sexual, decizii pe care le-a luat de-a lungul carierei sale in publicitate, acum insa ea isi doreste sa platesca un tribut, in primul rand, celor trei fiice ale sale, decedate intr-un incendiu in ziua de Craciun, in anul 2011. Toate trei aveau mai putin de 10 ani.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: September, 18