Dragă redacție

La ceceni femeia nici din casa nu iese, dar noi va luam pe voi la nunti si cumatrii

Suntem noi invitați in ospeție. Eu, sotul si copii. Ajungem la rude. Acolo, pe linga ai nostri 2 copii, mai sunt inca 4. 3 familii cu cite 2 copii, intre 2 si 9 ani.

Barbatii, toti 3 stau, la masa, beau bere si discuta pe teme existențiale. Doamna gazda, cu un copil de 1 an si 6 luni in brate sta la cratita. Ai mei 2 copii se joaca cu ceilalți 3. Eu stau in bucatarie si ascult ce vorbesc barbatii. In discutie femeile nu prea se baga. Una gătește, alta se uita dupa copii, numai eu ascult si analizez situatia.

La un moment dat unul din copii cade jos si se lovește. Maria gătea cu un copil in brate, Nina era la baie, iar eu tăiam niste legume. Nici unul din barbati nu s-a ridicat de la masa sa vada ce s-a intimplat. Nici unul! Toti se comportau de parca nici nu auzeau ce se intimpla. Plus la toate, unul din ei a dat replica: „Linistiti copchii șeia, ca tare ma doare capul.” Cineva a lasat trebușoara din mina si repejor la copii. Ca de, barbatii nostri se relaxează si nu trebuie deranjați.

Uitindu-ma eu asa in jur, le zic ca ridem noi de ceceni, insa noi nu suntem mai departe. La care unul din cei 3 imi zice: „La ceceni femeia nici din casa nu iese, dar noi va luam pe voi la nunți si cumatrii! Asa ca..” Asa si traim!

PS: Situatia in cauza se intimpla intr-un apartament din Chisinau, intr-o familie cu venit mediu sau mai sus de mediu, de „intelectuali”.

 

Text: Anonima

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: January, 18