Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 215

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /var/www/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 440
Maraton

La drumul meu aș adăuga muzica și siguranța

Poveștile de viață ne sînt diferite, iar acest lucru se datorează în mare parte deciziilor pe care le luăm în fiecare zi din viața noastră.

Adesea se-ntîmplă să fim întrebați „ce am face dacă am avea o sumă importantă de bani?” și „ce am face dacă s-ar putea să-ncepem viața de la un anumit punct?”. Azi am să scriu doar despre cîteva dorințe prăfuite de trecerea anilor.

De la o vîrstă foarte fragedă mi-am dorit să-nvăț să cînt la vioară, atunci îmi părea că dacă aș fi în stare să fac asta, n-aș mai avea nevoie de mare lucru, iar mai tîrziu, pe cînd eram în clasa a IV-a sau a V-a cînd îmi fixasem în cap că ar trebui să învăț karate, văzusem o secvență dintr-un film în care fiind atacată, o adolescentă a aplicat cîteva tehnici pe care le-a învățat la cursul de karate și nu a mai fost nevoie de intervenția bărbaților din familia sa pentru a i se face dreptate, iar din acel moment în mintea mea siguranța și independența femeilor este legată și de însușirea cîtorva tehnici de apărare.

Dacă aș reveni în copilărie cu siguranță aș insista să fiu înscrisă la lecții de vioară, iar la cursurile de karate m-aș înscrie din primii ani de școală.

Deseori ne este dat să vedem talente condiționate de membrii familiei sau de posibilitățile financiare, însă în cazul meu condiționarea a fost legată mai degrabă de poziționarea geografică, întrucît mi-am petrecut copilăria într-o localitate rurală, aflată la peste 100 km distanță de Chișinău, visele mele au rămas ascunse în cutii prăfuite de vremi, dar cred cu tărie că dacă aș fi insistat, astăzi cu siguranță aș fi cîntat la vioară, iar pentru karate simt că timpul încă nu e pierdut, mai ales în contextul incidentelor care se-nmulțesc de la o zi la alta. Pînă reușesc să #măiauînmîini voi continua să-mi lărgesc orizonturile pentru activitățile în care îmi investesc deocamdată timpul și energia .

Text: Elena

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: February, 25