Din viață

Lectia maniei

Cel mai mult nu mai suport sa aud „Nu te mania si tu asa de repede…” Nu taia, nu arde poduri, mai da si tu sanse, ei, se mai intampla, o sa treaca.

 

Nu. Surpriza, pe care o veti descoperi peste luni, ani, decenii, este ca nimic nu trece si ca nimic nu se schimba. Ca un om caruia i-ai permis o data sa te umileasca, sa te injure, sa-ti spuna ca esti grasa si din cauza asta el n-are erectie, sa-ti interzica lucruri, sa te impuna sa faci lucruri, ii vei permite o viata intreaga sa te trateze astfel. Deoarece nu te-ai maniat atunci, in dimineata ceea cand el te-a bruscat pentru ca ai uitat sa-i calci camasa, sau in seara ceea cand te-ai „retinut” cu prietenele si ti s-a interzis sa mai iesi, sau in vacanta ceea cand n-ai iesit din numar, doar pentru ca esti prea frumoasa si, implicit, curva.

 

Pentru ca el stie cum e mai bine. Si el face regulile jocului. Pentru ca el stie cat, cum si cu cine trebuie sa te vezi. Cat sa bei. Cand sa vii acasa. Pentru ca el stie. Sa fie clar. Foarte clar.

 

Si pentru ca tu nu te-ai maniat prima data, de aceea ca-i dragoste, de aceea ca-i primavara, de aceea ca, in puii mei, vrei si tu sa simti un umar de barbat, care se joaca de-a protectia, din toate aceste cauze tu ai facut cu el casa, masa, copii, te-ai bagat in datorii, ti-ai luat fini si cumetri. Cum sa lasi totul?

 

Pai iata, pentru a nu ajunge in situatia femeii care nu s-a maniat la timp si acum nu mai are cu ce se mania, maniati-va. Rupeti din carne, ardeti poduri, omorati sansele. Oamenii nu se schimba. Ce se iese din matsa, soareci mananca.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

Today's Posts: June, 6